Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Video politiegeweld Goes op internet

Toegevoegd: 14-12-2016, 20.25 uur
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
© Foto: Dumpert.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Op videowebsite Dumpert.nl zijn beelden geplaatst van het politie-optreden afgelopen weekend op de Grote Markt in Goes. Hierbij werd door de politie geweld gebruikt.


In de nacht van zaterdag op zondag wilde de politie een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aanhouden omdat hij mensen zou hebben geslagen met een riem. Volgens de politie verzette hij zich hevig en moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Ook een vriend van de jongen werd bespoten met pepperspray. Hij werd eveneens opgepakt.

De politie liet zondag al weten dat tijdens de arrestaties verschillende mensen zich met de zaak bemoeiden en dat daarom een diensthond werd ingezet. In de video is te zien dat de politie handen en voeten gebruikt en ook de wapenstok inzet. De politie laat in een reactie weten dat er sprake is geweest van proportioneel geweld en dat de arrestanten geen klachten hebben ingediend.


Bron: Dumpert.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
papillon (15-12-2016 om 09:03)
De straatterreur gaat in alle heftigheid door, straal bezopen jonge gefrustreerde gasten slopen alles wat ze tegen komen na een nacht stappen van uit het centrum richting Goes Zuid. Spiegels worden van de auto's getrapt, gemetselde muurtjes in voortuinen worden omvergetrapt, aub meer politie op straat, meer camera's bij de spoorwegovergang Kloetingseweg en in de Kloetingseweg zelf, strenger straffen en alle kosten verhalen op die gasten of ouders. Aangifte schade heeft geen enkele zin, nog nooit een terugkoppeling gehad van de Politie. Prettig en veilig wonen in Goes, bedankt.
Richard (15-12-2016 om 09:01)
Wat een kansloze generatie is dat toch. Wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 als stopwoordje gebruiken en veilig langs de kant staan te filmen zodat ze het op het internet kunnen zetten. Hard aanpakken dat tuig.
dhr Vertsegen (15-12-2016 om 08:51)
Schande 1 politie agente met blond bloempotkapsel is al haar frustratie voor de kerstdagen aan het af rammen op jongeren met een glaasje op, ja die reageren niet altijd even normaal op de beelden zie je niets grensoverschrijdend behalve die agente met bloempotkapsel zelfs rake klappen met een wapenstok tegen een jongen in tshirt ze loopt volledig hysterisch jongeren lukraak te duwen en te meppen , mensen die er alleen staan krijgen een knal wat natuurlijk een reactie oproept, terug naar de politieschool of ander beroep zoeken voor deze hysterische doorgedraaide politieagente met bloempotkapsel.
Dirgni (15-12-2016 om 08:32)
Ik vraag me af of het schorem wat bezopen rondloopt, later ook tegen een minimum salaris zichzelf laat bespugen, uit laat schelden etc. Top optreden van de politie, het moest nog veel harder mogen, zo hard dat het respect voor de politie weer terugkeert. Want het respect voor de politie is ver zoek. Toen ik jong was, en je reed op de stoep, schrok je als je een politieagent tegenkwam, tegenwoordig lacht de jeugd de politie vierkant uit. Vraag mezelf af waar het heen moet met deze zieke maatschappij. En inderdaad als je fout bent, en je hebt gedronken en een grote mond, en je wordt aangepakt, moet je niet zeuren, maar je verlies pakken. Je zult het dan wel verdiend hebben! Pluim voor de agente!!!
Goesenaar (15-12-2016 om 08:12)
Het politieapparaat is t.b.v. het vullen van de staatskas. Geef die jongens een boete van 1000 euro elk, zodat het OM en de regering tevreden is. Geweld lost niks op.
ger (15-12-2016 om 07:44)
Wat een ophef weer, het is maar een stukje film, de ware aanleiding van het optreden van de politie is weer buiten beeld. Vind het zeer goed dat de agente schopt en slaat, moest veel vaker gebeuren dan krijgt de politie weer een beetje ontzag. Tegenwoordig denken ze maar dat ze alles kunnen zeggen tegen de politie omdat ze toch niks mogen en dan roepen ze gelijk ik weet wat mijn rechten zijn, juist !!! gewoon naar de politie luisteren.....
Cookie-instellingen beheren