Jongens nacht in cel na reeks vernielingen

Toegevoegd: 26-02-2017, 11.04 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen zijn zaterdagavond vijf jongeren aangehouden voor een reeks vernielingen. Dat gebeurde dankzij een alerte getuige.

Vanaf 23.25 uur kwamen bij de politie meldingen binnen dat bij de Nieuwe Zuidbeekseweg een bushokje werd vernield. De daders, volgens de melder vier of vijf jongens van een jaar of 17 en in het bezit van een vouwstepje, zouden de wijk Westerzicht ingevlucht zijn. Even later kwam er een melding binnen dat jongens met een vouwstep over de draaibrug bij Oost-Souburg zouden lopen.

Agenten zijn de door melders beschreven vluchtroute gevolgd en troffen onderweg, behalve het vernielde bushokje, ook nog een omgegooide kliko aan en een ‘te koop’-bord dat bij een woning uit de grond getrokken was en elders was neergegooid.

Stepje
In Oost-Souburg zagen de agenten in de Kanaalstraat een viertal jongens zitten op een bankje. Even verderop stond een vijfde jongen die in het bezit was van een vouwstepje. De gegevens van de vier jongens werden genoteerd en op de vraag van wie het stepje was, werd gewezen naar één van de jongens op het bankje. Voor de agenten was het toen overduidelijk: dit moesten de personen zijn die de vernielingen hadden aangericht.

De vier jongens werden hierop aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Het gaat om een 16-jarige Middelburger, een 17-jarige inwoner van Oost-Souburg, een 17-jarige Vlissinger en twee jongemannen van 18 jaar oud uit Vlissingen. De vijf zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hun ouders/verzorgers zijn in kennis gesteld van de aanhouding.

De groep heeft de nacht in de cel doorgebracht en zit nu nog vast. Vandaag worden de vijf door de politie gehoord over de zaak. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade precies, maar deze zal volgens de politie zeker op de jongens verhaald gaan worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cas (27-2-2017 om 04:43)
hahahah jan, dit gebeurde zeker niet in jouw tijd? :p elke generatie haalt wel eens wat uit, ongeacht hun opvoeding. En nee, niet alleen de "probleemjongeren".
Vivje (26-2-2017 om 15:22)
Beste Jan. Kijk dat dit niet goed is wat ze gedaan hebben,dat weten we allemaal. Ze zitten vast en zullen ook wel de schade moeten betalen en een werkstraf krijgen. Maar aub haal de ouders er niet bij met van opfris cursus!!!!! Sorry hoor maar ga zelf maar naar 1 of andere opfriscursus want u kent deze ouders niet dus oordeel niet over ze. Het is al erg genoeg voor de ouders. En alvast een antwoord op uw volgende vraag... NEE ik ken deze kinderen niet en de ouders ook niet! Met vriendelijke groet.....
P (26-2-2017 om 14:22)
@Jan, normen en waarde in Vlissingen?
kees (26-2-2017 om 12:51)
@P van D, dit zijn waarschijnlijk gewone Nederlanders waar nog iets te halen is. dit in tegenstelling met die gasten uit vlissingen.
Jan (26-2-2017 om 12:20)
Wel niet alleen de schade laten betalen ,ook een melding plicht in het weekend en een uitgaan verbod. En de ouders ook maar een opfris cursus laten volgen (van hoe moet ik mijn kind opvoeden)want de normen en waarden zijn ver te zoeken tegenwoordig in sommige gezinnen en hebben totaal geen respect voor een ander zijn spullen ,hoe zouden hen het vinden als ik met hun tuinset ga gooien en kapot maken of een fiets door de ruit gooi bij hen ,wel ik kan je nu al zeggen dat ze daar ook niet blij mee zijn dan DUS BLIJF MET JE POTEN VAN EEN ANDERMANS SPULLEN AF!!!!!!
P van D (26-2-2017 om 11:22)
Wacht eventjes !! Dus deze jongens kunnen ze wel direct pakken maar de relschoppers en slopers van oud en nieuw in Vlissingen niet ???????