Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Man dreigt met mes, politie spuit pepperspray

Toegevoegd: 18-11-2017, 11.44 uur
Man dreigt met mes, politie spuit pepperspray
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 60-jarige man uit Terneuzen is vrijdag door de politie bespoten met pepperspray nadat hij twee politiemensen had bedreigd met een mes.


De agenten waren naar de woning van de man in de wijk Oude Vaart gekomen omdat zij een 17-jarige jongen, die in de woning verbleef, voor gedwongen opname moesten meenemen naar een jeugdinstelling. De verdachte was het hier niet mee eens, pakte een mes en bedreigde er twee agenten mee.

“De man reageerde niet op het bevel het mes neer te leggen en maakte er zwaaiende bewegingen mee in de richting van de agenten. De agenten hebben hierop pepperspray tegen de man gebruikt om hem te kalmeren. Eén van hen heeft verklaard dat hij tijdens het incident heeft gevreesd voor zijn leven”, zo zegt een politiewoordvoerder.

Nadat de verdachte het mes had weggelegd, deed hij nog een poging om één van de agenten te slaan. Hierop is hij tegen de grond is gewerkt en aangehouden. De man is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
angel (19-11-2017 om 20:23)
Het ene vershil hij is hierbij dat een agent wel geloofd word.En als jij aangifte van doodslag doet,er geen vervolging komt.Omdat een moeder niet tegen haar kind hoeft te getuigen.
albert (19-11-2017 om 00:41)
@leonard essers Als een agressief persoon voor je staat en je met een mes bedreigt dan vreest ieder toch voor zijn leven? Het verschil is dat de agent geen stap terug doet. Hij/zij heeft een pistool en kiest toch voor pepperspray, dat is pas koelbloedig. Een watje is iemand die achter zijn veilige PC commentaar geeft.
Terneuzenaar (18-11-2017 om 22:31)
@leonard, ik ben geen agent en dat is maar goed ook want ik had die vent incl. de 17 jarige helemaal naar de tering geholpen, dus oordeel niet dat de agent een ander vak had moeten kiezen. Van mij mag de politie vrij handelen naar het gedrag van de verdachte.
Freek (18-11-2017 om 17:17)
@leonard essers. Wat denkt u nou, dat de politie een soort rambo wervingsplek is of zo? Gewone mensen met gewone gevoelens en met net iets meer lef en eergevoel (ga ik vanuit) werken daar.
albert (18-11-2017 om 16:00)
Ik denk niet dat je met pepperspray iemand kan kalmeren zoals in het artikel staat...
leonard essers (18-11-2017 om 13:57)
Had die agent die voor zijn leven vreesde, niet beter een ander vak gekozen. Of zijn het tegenwoordig allemaal watjes.??
Cookie-instellingen beheren