Weerbericht:
Vanmiddag van het zuiden uit af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordelingen voor schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 26-04-2018, 16.37 uur
Politie-onderzoek na het schietincident op 9 september.
Politie-onderzoek na het schietincident op 9 september.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 32-jarige Terneuzenaar R. R. die ervan werd verdacht vorig jaar begin september in Terneuzen te hebben geschoten op de vader van een plaatsgenoot is donderdag conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie en een half jaar.


Zijn vriend, de 19-jarige M. W., eveneens uit Terneuzen kreeg in plaats van de geëiste twee jaar cel eveneens 3,5 jaar cel opgelegd. Beide mannen werden schuldig bevonden aan poging doodslag. P. R. (45) uit Capelle aan den IJssel, die eveneens bij de schietpartij betrokken zou zijn geweest, werd na een eis van vijftien maanden cel vrijgesproken. H. H. uit Terneuzen kreeg een straf gelijk aan het voorarrest van een half jaar opgelegd. Er was vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk geëist.

Het schietincident kwam voort uit een incident eerder op de dag in Hulst. Een Terneuzenaar kreeg daar ruzie met R. R. en stak hem met een glas in het gezicht. R. en zijn vrienden reden terug naar Terneuzen en togen naar de Goudenregenstraat waar de jongeman woonde om daar verhaal te halen. Door het kabaal dat ze maakten werd de vader wakker, hij keek uit het raam en zag daar enkele mannen waarvan er twee schoten losten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
FEYENOORD (28-4-2018 om 01:21)
Geluk gehad allebei , ik zou ze 10 jaar wegsturen zogenaamde stelletje GANGSTERS.
John (26-4-2018 om 20:23)
Daders en de zogenaamde slachtoffers verpesten het voor de anderen in wijk. Ze zorgen met hun haantjesgedrag voor veel overlast in Terneuzen. Lawaai maken met hun dikke auto's s'nachts, schreeuwen op straat, over straat met messen en pistolen....
Pieter (26-4-2018 om 17:57)
Smerig gajes is het, opsluiten voor 30 jaar (ook het "slachtoffer"). Deze eikels verpesten het voor een bepaalde bevolkingsgroep in Terneuzen, ik snap dan ook niet waarom er uit hun gemeenschap niet wordt ingegrepen......