OM: Man moet zich laten opnemen na overval

Toegevoegd: 24-05-2018, 16.01 uur

OM: Man moet zich laten opnemen na overval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft donderdag de rechtbank in Middelbrug verzocht de 24-jarige Terneuzenaar S. Y. te ontslaan van rechtsvervolging voor een poging om op 1 februari van dit jaar een Terneuzenaar van zijn geld te beroven. De roofoverval vond plaats op het Oostelijk Bolwerk.

Ofwel: Y. is wel schuldig, maar het kan hem niet worden aangerekend. Wel vindt de officier dat Y. zich moet laten opnemen in een psychiatrische inrichting voor de periode van een jaar en moet hij duizend euro schadevergoeding betalen.

Het slachtoffer dacht dat Y. de weg zocht, stopte en werd prompt door Y met een - naar later bleek -nepvuurwapen bedreigd. Y. eiste geld en toen de man duidelijk maakte dat er bij hem niets te halen viel, liet Y. de man gaan.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Y. zich weinig tot niets meer van het incident te herinneren omdat hij toen in een psychose verkeerde. Y. wordt er verder van verdacht een tweede fietser te hebben bedreigd, door hem te laten zien dat hij een vuurwapen bij zich had. De uitspraak is over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750