Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Verdachten auto-inbraken zitten nog vast

Toegevoegd: 18-08-2018, 16.21 uur
De camper bij Aagtekerke.
De camper bij Aagtekerke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De camper die donderdag in beslag werd genomen in Aagtekerke is door de politie doorzocht. Hierbij zijn goederen gevonden die van diefstal afkomstig zijn.


De politie hield donderdag een extra controle in het kustgebied vanwege de vele auto-inbraken. Tijdens een controle van acht personen in een camper kon de politie geen identiteit vaststellen. Daarnaast kwam het signalement van betrokkenen overeen met het signalement bij minstens twee auto-inbraken. De politie kreeg toestemming van de Officier van Justitie om de vier volwassenen en drie minderjarigen buiten heterdaad aan te houden. De zorgdiensten namen de zorg van de baby op zich.

Een deel van het onderzoek richt zich, in samenwerking met de vreemdelingenpolitie en andere diensten, op het vaststellen van de identiteit. De politie heeft hun identiteit nog niet kunnen vaststellen en dit onderzoek zal voortgezet worden. Een ander deel van het onderzoek richt zich op de auto-inbraken.

De politie heeft de camper doorzocht en vond vooral niet geregistreerde goederen. Dat bemoeilijkt het onderzoek, omdat het lastig is om de rechtmatige eigenaar te vinden. Enkele eigenaren die al aangifte hadden gedaan herkenden hun spullen.

De politie vermoedt dat niet alle gedupeerden aangifte hebben gedaan en roept hen op om alsnog aangifte te doen. Alle verdachten zitten nog vast. Voor de minderjarigen werd de kinderrechter ingeschakeld, omdat zij niet zomaar opgesloten mogen worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
EM (19-8-2018 om 08:43)
Zeer goed werk van de politie ,we kunnen niet zonder ze !
Cookie-instellingen beheren