Weerbericht:
Bewolkt en kans op lichte regen. Donderdag meer regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Inbrekersfamilie blijft langer vast

Toegevoegd: 04-12-2018, 22.11 uur
In augustus wist de politie de familie aan te houden in Aagtekerke.
In augustus wist de politie de familie aan te houden in Aagtekerke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Drie gezinsleden - vader (43), moeder(41) en de 19-jarige zoon -van een Roma- familie die verantwoordelijk wordt gehouden voor zeker 160 autokraken langs de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse kust, blijven vooralsnog in voorarrest.


De schoondochter (19) mag haar berechting in vrijheid afwachten. De rechtbank in Middelburg heeft dat dinsdag tijdens een zogeheten pro forma-zitting beslist. Twee kinderen van 16- en 17 jaar verblijven in een opvanggezin, een kind van elf verblijft bij zijn oma en voor de baby is eveneens opvang geregeld.

De vader en zijn echtgenote worden er ook van verdacht leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie met als doel inbraken te plegen om in hun levensonderhoud te voorzien. Het gezin kwam in beeld tijdens een onderzoek naar een grote reeks autokraken aan de kust.

Op 16 augustus trok in Domburg een camper met inzittenden de aandacht die ook op eerder gemaakte camerabeelden stonden. ,,Een schoolvoorbeeld van mobiel banditisme'', zegt officier van justitie Gerda Oosterveld. ,,Hun enige doel om hier te zijn was stelen. Dit is hun levenspatroon.'' De vader dacht daar anders over en hield vol in Zeeland op vakantie te zijn geweest. Ook zei hij dat alleen hij veroordeeld moest worden omdat de rest van zijn gezin onschuldig was.

Op 26 februari wordt de zaak opnieuw pro forma behandeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (5-12-2018 om 20:21)
@willem, helemaal mee eens maar ook de dagen dat ze in '' hotel'' zitten laten afrekenen!!
willem (5-12-2018 om 11:36)
ze opsluiten zal geld kosten: de hele winter gratis onderdak eten en drinken. beter al hun eigendommen in te nemen en het hele gezin het land uit trappen en ze never nooit meer toelaten.
Cookie-instellingen beheren