Politie opnieuw druk met trouwstoet Vlissingen

Toegevoegd: 06-10-2018, 19.40 uur - Update: 07-10-2018, 09.37 uur

Deze zaterdag werden er geen bekeuringen uitgeschreven.
Deze zaterdag werden er geen bekeuringen uitgeschreven.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie is zaterdag opnieuw bezig geweest met een trouwstoet die door Vlissingen reed. Een week geleden schreef de politie nog verschillende boetes uit toen deelnemers van een andere trouwstoet onnodig toeterden en voor overlast zorgden.

De Vlissingse wijkagenten meldden vandaag via Twitter dat via Instagram een melding was binnengekomen dat een trouwstoet de wijk Paauwenburg blokkeerde. Ter plekke werd de broer van de bruidegom aangesproken en deze werd door de politie verantwoordelijk gemaakt over het verdere verloop.

Er werd vervolgens nog wel wat getoeterd maar volgens de politie is verder alles rustig verlopen en zijn geen overtredingen geconstateerd. "Over het claxonneren zijn afspraken met de deelnemers gemaakt. Hierbij hebben we in acht genomen dat ook plaatselijke sportverenigingen weleens op de platte kar door een wijk trekken waarbij muziek gedraaid wordt", zo legt de politie uit.

"In een grote stoet constateren wie nu precies toetert is bovendien altijd erg lastig. Er zijn geen bekeuringen voor toeteren geschreven omdat dit werkelijk ondoenlijk is in een stoet van 30-40 auto's. Probeer maar eens te herleiden waar het geluid precies vandaan komt”, zo stelt de politie.

De politie adviseert overigens om bij overlastgevend of gevaarlijk gedrag van trouwstoeten te bellen met 0900-8844.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tinkerbelletje (19-10-2018 om 23:03)
pure provocatie idd nou ik ga ook lekker op de stoep fietsen op bepaalde wegen om niet PER ONGELUK aangetikt te worden door een VERWARD PERSOON zodra een fietspad uit een streep op de weg bestaat ga ik op de stoep lekker puh!!!Maar toch even dit de politie is niet te laf om in te grijpen maar ze MOGEN niet ingrijpen ze kunnen het wel maar ze mogen NIET!!!!!En daar klopt geen donder van!!!
cristal music (19-10-2018 om 22:58)
ach ja die lui hebben overal schijt aan en dan word het maar weer toegestaan net als scooter rijden in de walstraat of de lange delft in middelburg weet nog goed dat IK daar aangehouden werd toen ik fietste omdat ik het iedereen vooral die buitenlanders zag doen en mij hielden ze aan ik zei ok dacht dat het mocht nee nee mevrouwtje niet zo scheinheilig doen werd er toen tegen mij gezegd rot toch op!Die buitenlanders die overal schijt aan hebben mogen alles ok ik word steeds intoleranter en intoleranter enz enz ......
Adja (11-10-2018 om 17:19)
Dus als je 0900 nummer belt van de politie komen ze direct, wilt u dit ook op de tv zeggen. als alleen toeteren en geen overlast veroorzaken laat even gaan. als ze vervelend worden grijp dan direct in, maar dat gaat niet via 0900 nummer hoor echt niet
K (9-10-2018 om 14:22)
Om deze situatie maak ik mijzelf totaal niet druk. Leuk dat ze een trouwfeest vieren. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Jammer dat mensen zich overal aan ergeren. Een betere wereld begint bij jezelf.
X (8-10-2018 om 19:48)
Jac,vrolijk,blij,leuk?misschien eerdere reactie's al gelezen?Als rasechte nederlander zou jij toch moeten weten wat leuk is.Leuk als je bedreigd wordt door die blije mensen.
R (8-10-2018 om 11:52)
Het onrechtmatig toeteren is tegenwoordig een boete waard. Onrechtmatig gebruik van de claxon is wanneer je deze gebruikt als het niet nodig is. Een voorbeeld; je rijd op de weg en ziet een vriend van je, je wilt zijn aandacht trekken dus toeter je. Deze manier van toeteren is dus onrechtmatig. Er was veel onduidelijkheid; toeteren zou 340 euro gaan kosten. Dit is echter alleen als je onnodig geluid / lawaai veroorzaakt, dan betaal je maar liefst 340 euro.