Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Surfers in problemen, jacht loopt vast

Toegevoegd: 04-05-2019, 20.42 uur
De KNRM van Veere heeft het jacht losgetrokken.
De KNRM van Veere heeft het jacht losgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - Op het Veerse Meer zijn zaterdagmiddag verschillende surfers in problemen gekomen. Ook liep een jacht vast waarvoor de KNRM werd ingeschakeld.

De eerste melding over een in nood verkerende surfer kwam rond 13.20 uur binnen. Nog voor de redders waren uitgevaren kwam een tweede melding binnen over een jacht in problemen. De reddingboot 'Oranje' zette als eerst koers naar de surfer.

De surfer kon met hulp van andere watersporters aan boord van de reddingboot worden geholpen. De surfer werd met uitrusting en al naar de kant gebracht. Een andere surfer die ook in problemen bleek te zijn gekomen, werd veilig aan boord genomen van een bootje van een zeilschool.

De redders van de KNRM kon daardoor direct door naar het jacht. Dit bleek net aangeschaft te zijn door enkele Ieren. Tijdens de oversteek vanuit Kamperland naar Veere liep het echter meteen al aan de grond. De KNRM heeft het jacht losgetrokken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (5-5-2019 om 17:38)
@toeristen vervuilen teveel: Zonder toeristen is dat hele provincietje van je ten dode opgeschreven:) Zeeland is NIKS zonder toerisme
Jan (5-5-2019 om 13:35)
Zover ik weet krijgen ze bij de KNRM € 1,50 per persoon per uitruk. Bij brandweer is dit bedrag veeeeeele malen hoger, wat ik belachelijk vind!!.
john (5-5-2019 om 12:20)
Die mensen die bij de KNRM werken zijn al lang blij met zo,n klusje dat goed afloopt zij hebben zich niet voor niets aangemeld ,zo werkt het ook zo bij de brandweer ,en tegenwoordig is dat een leuke bijverdienste ,dat was in mijn tijd wel anders,wij kregen 8 gulden per uur bruto
toeristen vervuilen teveel (5-5-2019 om 09:56)
Net ronald eens, komer er wat ieren met geld en die moeten dan natuurlijk gelijk een boot kunnen kopen als een frietje met mayo en dan gelijk met rotweer het water op. en daarvoor, voor dat soort... Waarom moet er geen verplicht vaarbewijs overlegd worden bij de aankoop ? dat is toch bij auto´s ook ?. En waar is de eerste elektrische boot trouwens ? Weg met al die stink diesels ZONDER roetfilter uit mijn omgeving !!! Viespeuken zijn het, trekken zo hun septische tank ook nog even open. Nee, het moet maar eens klaar zijn met die grootvervuilers, aanpakken met hoge belastingen en verplicht vaarbewijzen met herhalinscursussen en boot APK, waterbelasting, afvalheffing enz ! Laat ze elders goedkoop de boel vervuilen maar niet in Zeeland !
Surfer (5-5-2019 om 07:20)
Het was gisteren erg uitdagend om te windsurfen. Het anders zo kalme Veerse meer had aardig wat chop. De wind viel erg tegen nog net wat te weinig. Het onstuimige water maakte het lastiger om te varen en de juiste snelheid te krijgen. Dus het verbaast mij dan ook niet dat er dan windsurfers problemen krijgen. Het is zwaar voor je materiaal en je lichaam om met de omstandigheden van gisteren te varen. Waaghalzerij? nee niet echt. Kan best zijn dat de surfer materiaalbreuk had. Zie dan maar eens terug te komen. Gisteren was het weer voor ervaren surfers en zeilers. Dit lag meer aan het onstuimige water dan de wind. Goed werk van de knrm die toch altijd klaarstaat.
Popeye (4-5-2019 om 22:24)
Beetje kort door de bocht Ronald. Als jij je driewieler nog niet op koers kunt houden hoeft de Tour de France ook niet afgelast, toch?! Wel kosten verhalen uiteraard. Verantwoordelijkheidsgevoel is aan te leren, echt waar :-D Beroeps varen ook ..