Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drie jaar geëist vanwege overval pizzeria

Toegevoegd: 14-05-2019, 08.57 uur
De overval werd eind november gepleegd in de Kaaistraat.
De overval werd eind november gepleegd in de Kaaistraat.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging om Pizzeria Ali in Sint Maartensdijk te overvallen is maandag tegen de 25-jarige T. van der B. een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Zijn 17-jarige vriendin, die ook bij die overval betrokken was, zal zich later voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Het stel verbleef op 25 november 2018 in Bergen op Zoom en zat goed in de problemen. Zij had geld nodig om haar twee ratjes naar een dierenarts te kunnen brengen en hij had geen geld en vond dat hij 'er even uit moest'. In de verwachting dat ze in Sint Maartensdijk wel bij iemand een tijdje konden logeren gingen ze dan ook naar de vorige woonplaats van Van der B.

Ze kwamen terecht bij een vriend en hadden nog steeds geen geld. 'Dus' besloten de twee een winkel te overvallen die nog open was. Ze zetten een bivakmuts op, trokken handschoenen aan, Van der B. nam een groot mes mee en zijn vriendin nam een nep-machinegeweer mee.

Gewapend stapten ze de pizzeria aan de Kaaistraat binnen en binnen enkele ogenblikken was de overval afgelopen. Het meisje werd door het personeel overmeesterd en Van der B. nam de benen. Agenten herkenden hem op de camerabeelden en een dag later meldde hij zich bij de politie.

Uitspraak 27 mei.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (15-5-2019 om 05:33)
Nederland is een soft land wat betreft strafmaat,in Saudi Arabië hand eraf,en ze worstelen niet telkens met de problemen.
willem (14-5-2019 om 11:31)
die 17jarige pleegde een volwassen daad. bestraf haar dan ook als een volwassene. dat "jeugdrecht" stelt niets voor en die 3 jaar mogen best 8 jaar worden. want met aftrek aan voorarrest en de vermindering met een derde van zijn straf staat hij in no time weer buiten.
Frank (14-5-2019 om 10:19)
Voor dit soort zwakbegaafde droeftoeters mogen er van mij heropvoedingskampen voor volwassenen gemaakt worden.