Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissinger gaf spaargeld aan oplichter

Toegevoegd: 05-07-2019, 09.41 uur
Vlissinger gaf spaargeld aan oplichter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 51- jarige Arnhemmer M. G. is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van tien maanden plus vier maanden voorwaardelijk en het betalen van 89.250 euro schadevergoeding geëist.

G, die alles heeft bekend wordt er van verdacht vanaf 2011 acht jaar lang een Vlissinger met mooie en vooral zielige verhalen voor dat bedrag te hebben opgelicht. Zijn oplichting ging zelfs zover dat hij zich van andere namen bediende en regelmatig aan de telefoon hing om geld binnen te harken. Door zijn verhalen raakte de Vlissinger zo betrokken, dat hij zelfs bij kennissen, vrienden en zijn kinderen geld leende om daarmee de Arnhemmer te betalen. Doordat zijn kinderen het zaakje niet meer vertrouwden schakelden zij de politie in.

Toen werd ook de Vlissinger duidelijk dat hij was opgelicht. G. werd in 2006 voor oplichting veroordeeld tot het betalen van 30.000 euro schadevergoeding plus 2,5 jaar cel. In 2011 kreeg hij voor oplichting 36 maanden cel waarvan een jaar voorwaardelijk plus het betalen van 25.475 euro en in 2017 een taakstraf van 240 uur plus twee maanden voorwaardelijk. Met het geld van de Vlissinger werden de schulden afgelost. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (5-7-2019 om 12:53)
Hoe ver ben je gezakt om een ouder iemand dit aan te doen en dat is niet de eerste keer blijkt nu Ook hadden de familie en kennissen beter kunnen opletten want als je vader bij iedereen geld gaat lenen wat nog nooit eerder is gebeurd omdat hij altijd rond kon komen. Maar het blijft een rotstreek en bij dit soort oplichters moeten ze de Naam en adres voluit vrijgeven en geen gezeur over privecie want ook hierna gaat dit soort gewoon door.