Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vier jongens aangehouden voor diefstallen scooters

Toegevoegd: 19-11-2019, 16.04 uur
Vier jongens aangehouden voor diefstallen scooters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - De politie heeft de afgelopen twee maanden vier jongeren meerdere keren aangehouden. De jongeren worden in verband gebracht met een reeks scooterdiefstallen in Middelburg en Vlissingen.

De recherche op Walcheren zag sinds augustus een duidelijke toename in het aantal gestolen scooters en bromfietsen. De politie ontving uit Middelburg 35 aangiftes van diefstal en 30 vanuit Vlissingen. Het rechercheteam heeft daarop zes onderzoeken gedraaid. Vijf van deze onderzoeken zijn ondertussen afgerond. De politie heeft hierbij vier jongens van 14 tot en met 16 jaar oud uit Vlissingen en Middelburg aangehouden.

De jongens zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Sommigen van hen zijn meerdere keren aangehouden door de politie. Iedere keer weer ging het om andere scooterdiefstallen of omdat ze in het bezit waren van een gestolen scooter. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling met andere personen diverse diefstallen pleegden. Volgens de recherche zijn de meeste scooters willekeurig gestolen terwijl deze afgesloten geparkeerd stonden op de openbare weg.

Veel brommers stonden op een makkelijke plaats zoals een toegankelijke tuin. “Wij adviseren om scooters niet op makkelijk toegankelijke plaatsen te laten staan, zeker niet 's nachts. Het is beter om de brommers in een schuur te zetten of aan een kettingslot. Doe na diefstal altijd aangifte.’’ Zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (24-11-2019 om 20:39)
wat lees ik ?14 jaar en 16 jaar ?laat ze werken tot ze er by neer vallen . elk uur dat ze vry zyn Zyn ze s avonds moe. En gaan ze zeker niet meer op pad . Wat een opvoeding zullen die genieten .Bizar
VdVonck (21-11-2019 om 12:58)
2 dingen verbazen mij. 65 aangiftes en toch hoor je er vrijwel niks over in de media. Ga er vanuit dat het veelvoud hiervan geen aangifte heeft gedaan of de aangifte in de prullenmand is belandt. Het tweede is de reacties over meerdere inbraken aan hetzelfde adres. Dan heb je toch echt belabberde beveiliging. Ik zet mijn fiets nooit op slot, motoren staan ook gewoon zonder slot. Kwestie van een fatsoenlijk hekwerk, sloten en een beveiligingssysteem. Dan komen die etters ook je terrein niet op, noch de bijgebouwen in. De politie doet er toch niks aan. Dit is generatietuig.
bram goeree (20-11-2019 om 11:23)
als ik dan hier lees dat sommige van die diefjes al meerdere keren gepakt zijn voor hetzelfde misdrijf wordt het eens tijd dat deze diefjes een zware straf krijgen want van de vorige keren zijn ze blijkbaar niet onder de indruk .en dan de leeftijd .die criminelen want dat zijn het worden steeds jonger .denk dat ze ook wel uit een bepaald milieu komen maar dat mag blijkbaar tegenwoordig niet vermeld worden .ben het volkomen eens met Keeske en Jose .alle schade terug betalen en ondanks hun leeftijd een poos opsluiten .anders gaan deze criminelen zo weer verder met stelen
Jose (19-11-2019 om 22:13)
Of je scooter nu in en tuin staat of in een schuur...als het ding niet van jou is,,,,afblijven met je poten!
Keeske (19-11-2019 om 19:32)
Dus je scooter niet meer voor de deur van je huis of in je achtertuin zetten Aldus het advies van de politie Is dit niet de omgekeerde wereld moet het niet zo zijn dat die boefjes met hun poten van andermans spullen moeten afblijven Gewoon harder aanpakken en de schade verhalen op de ouders Dat is denk ik een beter advies volgens mij
Scooter4Life (19-11-2019 om 19:10)
Goed van de politie! beter gewoon aan elke paal op de bestemming waar je bent en dan aan via de achterwiel i.p.v. voorwiel dan houd je alleen nog je voorwiel over....