Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

MMBS haalt 100 in plaats van 25km per uur

Toegevoegd: 08-01-2020, 19.24 uur
Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.
Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft vanmorgen in Zeeuws Vlaanderen een zogeheten MMBS-voertuig van de weg gehaald dat 100 kilometer per uur kon rijden terwijl 25 kilometer per uur is toegestaan.


Agenten zagen het voertuig rijden en deden een snelheidsmeting. Deze kwam uit op 100km/u en de 17-jarige bestuurder werd aan de kant gezet. Een MMBS mag je al besturen met een T-rijbewijs. Een autorijbewijs is dus niet nodig en ook wegenbelasting is niet van toepassing. Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden.

Het voertuig werd direct in beslag genomen en tegen de 17 jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat het voertuig wordt vernietigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
blauwe brief (11-1-2020 om 18:42)
rijden zonder: verzekering,apk, wegenbelasting,rijbewijs, kentekenfraude, belastingfraude. het zal wel een taakstrafje worden.
AD. (9-1-2020 om 18:18)
Heb ik ook eens gehad toen ik vanuit Axel naar Terneuzen wilde rijden en net voor mij zo,n 45 km wagentje voor mij kwam rijden dus ik dacht dat tref ik niet maar of ik nu 60 of 80 ging rijden waar 60 is toegestaan ik heb dat autootje nooit meer gezien want hij was zo uit het zicht verdwenen en ging als de brandweer met 100 km of meer.
Ferry Van Kleven (9-1-2020 om 16:52)
Dan kunnen ze nog veel tractors gaan vernietigen rijden allemaal boven de 25km Nu is 100 wel overdreven vraag me af waar de limiet ligt en wat de boetes zijn , het lijkt me dat het voertuig ook gewoon weer terug afgevoerd kan worden naar 25km!!
oorzaak en hun gevolg (9-1-2020 om 15:49)
gewoon weer veroorzaakt door achterlijke belachelijke regelgeving van de haagse clowns. iedereen had dit bij het ontwerp van de wet aan kunnen zien komen, maar nee, toch doorjassen en tijd voor zomerreces en declareren maar. en die auto kunnen ze gewoon verkopen aan de handel en het geld aan de voerderbank geven b.v. nu maken ze nog extra kosten i.p.v. geld en het milieu te besparen. ach ja, de belastingbetaler schuift wel weer bij voor de te verwachte resultaten van het bestuur, zoals gewoonlijk.
Arnwald Vertstegen (9-1-2020 om 14:38)
Belachelijk die materiaal kapitaal vernietiging en wij maar verplicht al die milieu wetten volgen en de overheid doodleuk nog prima bruikbare spullen vernietigen. Wat een onzin donder dan op met je recycle politiek.
Dan (9-1-2020 om 13:33)
Och, dit is dagelijks over de 1e Deltaweg ( secundaire weg Deltaweg) over de Sluis bij Kats! 25 km.....ja ja...50 tot 70 km...en dat tussen de fietsers. Controle is er niet. Maar door de bezuinigingen op de Politie da laatste 20/25 jaar is dat ook niet meer mogelijk, helaas.