Weerbericht:
Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel en rijontzegging voor dodelijk ongeval

Toegevoegd: 14-02-2020, 18.50 uur
Het ongeval bij Zuiddorpe op 11 februari 2017.
Het ongeval bij Zuiddorpe op 11 februari 2017.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige U. D. uit Terneuzen is vrijdag voor de rechtbank in Middelburg een rijontzegging van drie jaar en een gevangenisstraf van zes maanden plus twee maanden voorwaardelijk geëist. Ook eiste de officier van justitie Marieke Fimerus dat hij 30.000 euro aan smartengeld gaat betalen.


D. wordt ervan verdacht in de avond van 11 februari 2017 bij Zuiddorpe een verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Zijn beste vriend kwam daarbij om het leven, zijn partner liep een bekkenbreuk en ontwrichte linker heupknop op. Een derde passagier, een goede vriendin van zijn partner liep ettelijke breuken op, waardoor vele operaties nodig waren.

Op de Provinciale weg bij Zuiddorpe knalde D. in een flauwe bocht met de flank van zijn auto tegen een boom met alle gevolgen van dien. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei hij dat hij even niet had opgelet en in een mistbank plotseling moest uitwijken voor een tegenligger.

Een passerende automobiliste belde 112. De vriend van D. overleed ter plaatse. Uit onderzoek bleek dat D. met een snelheid van 107 kilometer per uur moet hebben gereden. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (16-2-2020 om 15:35)
Wat heeft Brussel hiermee te maken Nou: niets.
Zeeuwse Showride (16-2-2020 om 10:33)
@Lok...... 1) Leer lezen, man komt uit Terneuzen! 2) Als je het originele bericht opzoekt is op een andere foto te zien dat het kenteken afgeplakt is en daarddor wit lijkt op de foto bij dit artikel
Pietje puk (16-2-2020 om 09:30)
@Lok praat geen onzin. Kijk eens goed naar de foto, het kenteken is afgeplakt met duc tape. En niet zoals jij beweert een wit kenteken te zijn. Dus je verhaal klop niet... praat geen poep
Moeder (15-2-2020 om 16:34)
Terecht, lijkt me...
Lok (15-2-2020 om 11:40)
Witte kentekenplaat zie ik dus die man komt nooit meer naar Nederland terug en zal ook nooit zijn straf uitzitten.. Goed bezig Brussel !!!
Cookie-instellingen beheren