Weerbericht:
Vannacht dichte mist, overdag zonnig en in het zuidoosten zomers warm.
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie grijpt in bij ruzie in chatgroep jongeren

Toegevoegd: 28-02-2020, 10.59 uur
Politie grijpt in bij ruzie in chatgroep jongeren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Walcherse jeugdagenten hebben deze week ingegrepen in een chatgroep op social media. Sommige van de deelnemers aan de groepschat krijgen ook bezoek van de politie, zo laten de jeugdagenten weten via Instagram.


De agenten grepen donderdag in nadat woensdag in de groep een ruzie dusdanig escaleerde dat jongeren elkaar uitdaagden om te gaan vechten. “Daarbij werden bedreigingen, soms zelfs met wapens, niet geschuwd”, zo schrijft de politie. De deelnemers aan de groep waren volgens de politie nog best jong. “We hebben het hier over 11-12-jarige jongeren”, aldus de politie, die naar aanleiding van de uitingen heeft aangekondigd bij sommige van de deelnemers op bezoek te gaan.

De politie roept ouders op om mee te blijven kijken met wat hun kinderen op hun telefoons en social media doen. “Juist daar hebben de kinderen u ook nodig”, zo schrijven de jeugdagenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (28-2-2020 om 20:47)
Fijn die telefoontjes toch? De gevolgen worden steeds beter zichtbaar om je heen. De jeugd kan niets meer (kan ook niet anders want er blijft geen tijd meer over met zo'n verslaving), gewone gesprekken kunnen ze ook niet meer (contact gestoord). En voor de criminaliteit zijn die dingen ook super handig! Alleen zonde dat onze politie hier ook al mee belast moet worden, die zijn voor een groot deel wegbezuinigd en hebben echt wel betere - belangrijkere dingen te doen!
Fred (28-2-2020 om 12:43)
Dit alles het resultaat van pappen en nat houden, vroeger ja vroeger was een huiselijke corrigerende tik voldoende om de jeugd in het gareel te houden. En op school kon je een tik met de liniaal krijgen. De agenten hadden nog gezag, en daar had je respect voor. Maar met al dat geknuffel, wordt het er niet beter op. Het is toch van de zotte, dat je als vader,moeder,leerkracht of agent, voor het gerecht moet komen omdat je de relschoppers afgestraft, en een betere samenleving creƫer. Nee een echt pak op hun flikker moeten ze krijgen.
Jonas (28-2-2020 om 12:06)
2500 euro boete voor de ouders, tuigfamilies aanpakken a.u.b.