Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui, morgen bewolkt en regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Polman steekt Zeeuwen hart onder de riem

Toegevoegd: 16-03-2020, 17.16 uur
Commissaris van de Koning Han Polman.
Commissaris van de Koning Han Polman.
© Foto: Provincie Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Commissaris van de Koning Han Polman wil, nu de gevolgen van het Coronavirus ook in onze provincie goed zichtbaar zijn, alle inwoners een hart onder de riem steken.

“We bevinden ons allemaal in een zeer bijzondere situatie. Dit hebben wij eigenlijk nog nooit meegemaakt. Ik constateer dat in Zeeland de Veiligheidsregio, de gezamenlijke burgemeesters, ontzettend goed werk doen. Stemmen goed met elkaar af, overleggen, nemen verantwoordelijkheid. Maar de komende tijd is het ook belangrijk dat wij onderling, individueel én samen verantwoordelijkheid nemen. Dat geldt voor ons allemaal”, zo zegt Polman.

Polman: “Ik zie ook dat de belangrijkste processen in Zeeland gewoon doorlopen. Belangrijk, al die mensen die zich in de zorg inzetten. De formele lijnen in de zorg, maar ook iedereen die elkaar helpt en thuis naar elkaar omziet. Dat is wezenlijk. Maar ook het voedsel, de logistiek. Een aantal belangrijke processen in onze provincie. Die gaan natuurlijk gewoon door. En het allerbelangrijkste daarin is misschien wel dat wij laten zien waar wij Zeeuwen sterk in zijn: en dat is omzien naar elkaar. Dat wens ik u toe.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (17-3-2020 om 06:59)
Wat een gekles van Polman Nu moeten we allemaal één zijn. Als deze virus voorbij is dan veranderd het weer. Het is net als in oorlogstijd. De echte werkers moeten het opknappen en de falende regeerders krijgen[nemen] de eer.