Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, morgen tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Eerste groep van start met onderzoek RIVM

Toegevoegd: 28-03-2020, 12.31 uur
Eerste groep van start met onderzoek RIVM
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een eerste groep van 30.000 Nederlanders benaderd om vragen over hun gezondheid in te vullen om zo meer zicht te krijgen op de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Via de website Infectieradar.nl konden mensen zich op 17 maart aanmelden om mee te doen aan een grootschalig gezondheidsonderzoek rond het coronavirus. De site zelf ging echter al snel offline want de website werd overspoeld door bezoekers die mee wilden doen. Het systeem bleek bovendien verouderd te zijn. Daarom werd het aanmeldingsformulier uit de lucht gehaald.

Een groep van 30.000  mensen die zich al wel had aangemeld, heeft nu een eerste vragenlijst gehad. Zij geven vanaf nu eens per week door of zij in de afgelopen week koorts of andere klachten hadden. Binnenkort worden verdere stappen gemaakt in het wetenschappelijke onderzoek. Er komt ook een nieuw systeem zodat ook nieuwe deelnemers zich kunnen aanmelden.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750