Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Ruiming afgebrand XTC-lab Poortvliet gestart

Toegevoegd: 29-03-2020, 20.03 uur
Door: Tim Koster

POORTVLIET - De ruiming van het XTC-laboratorium in de uitgebrande schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet is zondag aan het einde van de middag gestart. Er zijn nog geen arrestaties verricht.


Vrijdagavond rond 21.35 uur brak er een grote brand uit in de schuur. De brand ging gepaard met meerdere grote explosies. Zaterdag werd duidelijk dat bij de brand, in tegenstelling tot wat eerder was aangenomen, toch dieren waren omgekomen. In totaal 28 schapen (waaronder ook 4 lammeren) kwamen om het leven. De politie liet vanmiddag weten dat er in de uitgebrande schuur een XTC-laboratorium geherbergd zat.

De politie is in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de Bijzondere Ondersteunings Groep (BOG) van Service En Ondersteuning Nederland (SEON) aan de ruiming en ontmanteling van het lab begonnen. Bij het onderzoek zijn in de schuur tot nu toe 4 ketels, gebruikt voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. In een naastgelegen zeecontainer zijn duizenden liters drugsafval aangetroffen.

Het onderzoek naar het laboratorium loopt nog. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er tot op heden geen arrestaties zijn verricht. Eerder vandaag liet de politie weten dat niet bekend was of er nog mensen binnen waren toen de brand uitbrak. Voor zover bekend zijn er echter geen slachtoffers aangetroffen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (30-3-2020 om 07:06)
Dit is geen kleintje die hier gevonden is maar helaas ten koste van de 28 schapen die hierdoor zijn omgekomen, deels gelukkig weer eentje minder door die rotzooi van drugs op geruimd maar nogmaals ten koste van die onschuldige beesten
Douwe dabert (29-3-2020 om 22:07)
En wie draaien er weer voor op??? Denk dat de schapenboer zijn dieren met regelmaat moest verzorgen en dus ook weleens wat geroken of gezien heeft.
Cookie-instellingen beheren