Weerbericht:
Vannacht in de noordelijke helft enkele buien, overdag ook elders
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie test drone voor handhaving langs de kust

Toegevoegd: 04-04-2020, 14.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft vandaag langs de kust bij Vlissingen testvluchten uitgevoerd met een drone om zo te kijken of dit middel ingezet kan worden bij de controles rond de ingestelde noodverordening vanwege het coronavirus.

Vanaf de duinen tussen het Nollestrand en Westduin werd door een speciaal opgeleid en getraind droneteam van de politie meermaals een drone opgelaten. Deze vloog vervolgens over de kust tussen Vlissingen en Zoutelande. Dit alles volgens de politie met als doel om te kijken op welke manier dit onbemande luchtvaartuig zou kunnen bijdragen aan de controles en handhaving op de ingestelde maatregelen uit de Zeeuwse noodverordening.

Het initiatief voor de testvluchten komt vanuit de politie, de resultaten zullen worden voorgelegd aan het Zeeuwse crisisteam dat bezig is met de corona-pandemie. Bekeken zal onder meer worden op welke manier de drone ingezet kan worden. Volgens de politie zou bijvoorbeeld vanuit de lucht gekeken kunnen worden naar de toestroom van publiek.

Er zijn echter ook mogelijkheden om de drone in te zetten als middel om mensen aan te spreken. Dit gebeurde vorige week al in Den Haag. De politie-drone werd hier ingezet om het aanwezige publiek op een veilige afstand aan te spreken. Eerst werden waarschuwingen uitgedeeld, later werden door agenten ook nog daadwerkelijk bekeuringen uitgedeeld.

Of en wanneer de drone daadwerkelijk ingezet zal worden, wordt later bekend. Als dat gebeurd, dan zal vermoedelijk overigens wel worden gekozen voor plaatsen die voor handhavers en politieagenten doorgaans lastig te bereiken zijn zoals bijvoorbeeld dus het strand- en duingebied.

​Op het moment van de tests was het op het Vlissingse strand overigens erg rustig. Drukker was het op het duinpad bij de Zwanenburgweg. De politie sprak daarom ook onder meer enkele Duitsers aan op het houden van anderhalve meter afstand tot anderen.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
un echte Zeeuw (4-4-2020 om 17:13)
Mad Max , Nog even en er word geschoten . Belachelijk , dat de overheid hier z'n centen in vergooid .