Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke

Toegevoegd: 08-04-2020, 10.50 uur
Vrouw aangereden door wielrenner IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

IJZENDIJKE - Een vrouw is zondagmiddag in IJzendijke op het fietspad aangereden door een wielrenner. De wielrenner is er zonder zijn identiteit bekend te maken vandoor gegaan.

Politieteam Zeeuws-Vlaanderen laat via Facebook weten dat de aanrijding rond 15.00 uur plaatsvond op de Turkijeweg. Een echtpaar wandelde over het fietspad richting de Watervlietseweg. Een wielrenner die achter het echtpaar fietste schreeuwde naar hen dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd hierop aangereden door de wielrenner. Door de klap kwamen zowel de vrouw als de wielrenner ten val. De vrouw had pijn in haar arm en bleef op de grond zitten om bij te komen.

Na een discussie over de schuldvraag koos de wielrenner eieren voor zijn geld en reed, zonder zijn identiteit bekend te maken, snel weer weg. Het zou gaan om een Nederlandse wielrenner. De politie verzoekt de wielrenner zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (9-4-2020 om 19:56)
Ik wil een vraag stellen aan de zogenaamde wielrenners die niet een bel hebben, Waarom willen je dit niet, het is wel verplicht, voelen jullie je meer dan een ander. En dat aso geroep, aan de kant, houdt daar eens mee op.
Vlissinger (9-4-2020 om 15:33)
@correct, wandelaars moeten nadenken waar ze lopen? Staat duidelijk in het bericht dat de vrouw achterop komend is aangereden. M.a.w.de fietser is hoe dan ook fout.
correct (9-4-2020 om 11:21)
Zeker geen fan van (groepen) wielrenners, maar wandelaars moeten eens nadenken waar ze lopen. Het had namelijk net zo goed een brommer/scooter kunnen zijn. Bijv. de zeedijk in Terneuzen, 3 paden en toch wil men op al deze paden lopen. En dit vaak icm met kinderen/honden.
Fred (9-4-2020 om 10:43)
Het is eigenlijk heel simpel, de openbare weg/ een fietspad is geen racebaan. Als je als wielrenner een obstakel tgenkomt, zal je moeten afremmen of stoppen. Maar de meeste wielrenners denken dat dit niet voor hen van toepassing is en denken door te schreeuwen en schelden een vrije doorgang af te kunnen dwingen.
Henk Hopjes (9-4-2020 om 10:19)
Aan de mensen die het menen beter te weten, vaak is het zo dat mensen de bel niet horen om wat voor reden dan ook (wind, doofheid, koptelefoon). En als men dan in de ankers moet kan men niet meer bellen omdat de handen bezig zijn met remmen, dan rest enkel nog schreeuwen om jezelf hoorbaar te maken. Wat de reden was van de wielrenner om na de onenigheid te vertrekken weten we ook niet, wellicht was het echtpaar alles behalve redelijk. Bovendien wordt er in het artikel nergens gerept over een verwonding dus het zal niet meer zijn dan een blauwe plek.
Dries (8-4-2020 om 21:17)
Blijf in je kot .!!!!!!!