Weerbericht:
Bewolkt en vrijwel overal droog. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd

Toegevoegd: 10-08-2020, 18.35 uur
38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

DISHOEK - Bij de politie zijn de laatste tijd erg veel klachten binnengekomen van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. De klachten gaan vooral over overlast door bestuurders van, met name, brom- en snorfietsen. Bij de eerste controle door de politie zijn in twee uur tijd 38 bekeuringen uitgedeeld.


Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten. Ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden. Daarom hebben ze de hulp van de politie gevraagd. Vandaag zijn agenten dan ook gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg en bij duinovergang Dishoek.

In de twee uur dat agenten de controle hielden zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers voor het rijden op een onverplicht fietspad. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden. Eén automobilist droeg zijn gordel niet en drie fietsers kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun telefoon. Vijf personen konden niet op de eerste vordering van de politie hun rijbewijs tonen. Dertien brom- en snorfietsers moeten hun voertuig opnieuw laten keuren na een controle op de rollentestbank.

Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (17-8-2020 om 01:43)
geen excuus
Walker (12-8-2020 om 09:54)
Zelf ook op opgevoerde brommertjes gereden.. werd je gepakt werd het opvoerset door de politie er afgehaald. Werd je daarna nog een paar keer gepakt met het zelfde brommertje werd hij afgepakt. Je kreeg hem wel terug. Maar je was een heel knap als je hem in elkaar kreeg. Je kreeg hem Terug in een pakketje van 30 bij 30 cm.
Elite Zeeland (12-8-2020 om 09:52)
Als ik het zo zie niets meer dan een andere controle op een andere willekeurige drukke plaats, duidelijk dat het door de omwonenden gemelde alcoholmisbruik niet eens is aangetroffen en dat afval ? dat ruimen ze dan zelf maar op. Hier was helemaal niets aparts aan de hand behalve een stel rijkelui huizenbezitters die op hun wenken bediend worden door de politie. In andere wijken komen ze pas als er mensen bewusteloos op straat liggen. en inderdaad @ "mijn mening" wie moet dat weer betalen voor die wijk van elite klagers en zien die zelf ooit in hun eigen straat een dergelijk politie optreden ? Maar ja, zo is NL, de rijkste klagers worden op hun wenken bediend op kosten van een ander die zelf niets krijgt.
Mijn mening (11-8-2020 om 18:59)
@petertje, en de maatschappij weer opdraaien voor de kosten, denk eens na.
luntershoek (11-8-2020 om 15:24)
Op een opgevoerde scooter rijden is een stuk leuker dan een origineel motortje. Ik reed vroeger ook opgevoerd rond maar ging niet zo lopen huilebalken als ik eens gepakt werd. Simpel, opvoeren en over het fietspad knallen mag niet. Dus als ze je pakken niet huilen, gewoon betalen en weer verder.
Harold (11-8-2020 om 14:51)
zo te zien aan de reacties. Veel die een boete hebben gehad. Nogmaals, op het onverplichte fietspad mag je niet komen met je snorfiets! Dat tuig blijft er rijden. Zowel jongeren als ouderen. Wegwezen daar. Opgevoerde snorfietsen hard aanpakken. Allemaal op WOK