Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd

Toegevoegd: 10-08-2020, 18.35 uur
38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

DISHOEK - Bij de politie zijn de laatste tijd erg veel klachten binnengekomen van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. De klachten gaan vooral over overlast door bestuurders van, met name, brom- en snorfietsen. Bij de eerste controle door de politie zijn in twee uur tijd 38 bekeuringen uitgedeeld.


Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten. Ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden. Daarom hebben ze de hulp van de politie gevraagd. Vandaag zijn agenten dan ook gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg en bij duinovergang Dishoek.

In de twee uur dat agenten de controle hielden zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers voor het rijden op een onverplicht fietspad. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden. Eén automobilist droeg zijn gordel niet en drie fietsers kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun telefoon. Vijf personen konden niet op de eerste vordering van de politie hun rijbewijs tonen. Dertien brom- en snorfietsers moeten hun voertuig opnieuw laten keuren na een controle op de rollentestbank.

Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (11-8-2020 om 14:11)
bram wij zijn ook jong geweest maar wij hadden nog ontzag maar tegenwoordig voeding hebben ze gehad MAAR OPVOEDING IS VER TEZOEKEN
Terneuzenaar (11-8-2020 om 13:27)
Alles wat leuk is mag niet meer. Elke vrijheid die men nog kent wordt ofwel zwaar bekeurd ofwel verboden. Over 5 jaren dragen we allen een verplichte gps zodat men in Brussel ziet wie wat doet en vooral waarom. Oh wacht de “Corona” app is al in de maak..
Bram (11-8-2020 om 12:39)
Wat loopt iedereen nou te zeiken over jongeren dit en dat. Zelf niet jong geweest ofzo stellen azijnzeikers zijn jullie. Een rijbewijs vergeten en brommen of een fietspad. Man man man toen jullie jong waren waren er geen 30000000 regels zoals nu. Ik durf te wedden dat als die regels er wel waren dat jullie je huis konden behangen met boetes.
Izaak (11-8-2020 om 12:36)
Afgelopen dagen stond het vol in de berm op de schelpen-voetpaden met fout parkeerders uit België en Duitsland en ook zonder vergunning op een invalide parking. Hadden er maar enkele wat onder de ruitenwisser zitten. Nee, dan gaan we lekker de jeugd op de scooters aanpakken die naar het strand willen gaan. Deze hebben door de corona periode al zo weinig gehad dus die gaan we nog een keer extra aanpakken. En de scooterrijders die ze moeten pakken rijden vrolijk op het achterwiel zonder kentekenplaat op een gestolen scooter dezelfde avond als een gek over de boulevard. En vervolgens lees je dan dat er gisteren onder aan de duinen weer een scooter en een fiets is gestolen. Wat waren weer goed bezig.
Jaap (11-8-2020 om 10:52)
Een duidelijker voorbeeld van het sterk toenemen van het aantal asocialen in de samenleving kun je niet hebben: de kritiek op deze prima actie van de politie door de hersenloze stakkers die hier reageren!
een gast (11-8-2020 om 10:32)
Een goede actie , moeten ze veel vaker doen ,wat ze eigenlijk ook bij wet moeten invoeren, dat is ter plaatse de boete betalen dat komt veel harder aan dan een accept giro een aantal weken later . En als iedereen zich aan de regels houd dan krijgt er niemand een boete.