Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Man wil via Westerscheldetunnel naar Terneuzen lopen

Toegevoegd: 11-08-2020, 17.38 uur
Man wil via Westerscheldetunnel naar Terneuzen lopen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BORSSELE - De Westbuis van de Westerscheldetunnel is maandagmiddag korte tijd afgesloten geweest in verband met een voetganger. De man wilde via de Westerscheldetunnel naar Terneuzen lopen.


Rond 15.00 werd door een operator van de Westerscheldetunnel opgemerkt dat een voetganger bijna de Westbuis in was gelopen. De tunnelwacht van dienst spoedde zich naar de voetganger en eenmaal ter plaatse heeft hij de man teruggestuurd. De man was zich van geen kwaad bewust en wilde door de tunnel naar Terneuzen lopen. Om 15.10 uur kon de Westbuis naar Terneuzen weer opengesteld worden.

De politie heeft de man opgehaald en naar een busstation in de buurt gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Melder (14-8-2020 om 13:36)
Voetganger werd opgemerkt door de Westerschelde operator! Dat dacht ik even niet. Ik ben degene die deze persoon heeft gemeld via 112 om 14:54uur. Toen was de persoon al een heel stuk de tunnel in gelopen, waar hij zich vermoedelijk bewust was geworden van het gevaarzetting. En toen ik hem zag, was hij aan het terug lopen richting Borsele. Ik moet zeggen dat ik zelf behoorlijk schrok toen ik hem zag lopen. Ik heb dan ook niet getwijfeld om gelijk 112 te bellen.
G (12-8-2020 om 12:38)
De man heeft eigenlijk wel een punt. Het is een tekortkoming van de tunnel dat je niet als (brom)fietser of voetganger er door kan. Het zou heel leuk zijn als dit wel zou kunnen en het verbind mensen en plaatsjes veel meer.
bram goeree (11-8-2020 om 23:55)
die was denk letterlijk en figuurlijk de weg kwijt
Stond erbij en keek er naar (11-8-2020 om 20:44)
Lift was niet gratis hoor... Jammer dat ze niet alles vermelden in een persberichtje
Johan (11-8-2020 om 19:33)
De man was zich van geen kwaad bewust.... Wie bedenkt er nou om door de WST lopen?? Ik begrijp er werkelijk niets van. Zou het door de aanhoudende warmte komen?
overtreding = gratis lift (11-8-2020 om 19:29)
naar het busstation ? beter gelijk naar een instelling voor ambulante geesteshulp. deze man bracht anderen en zijn eigen leven in levensgevaar, en wordt beloond met gratis taxi ? !!! niet goed snik van de hitte zeker ?
Cookie-instellingen beheren