Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak voor verdachten steekpartij Vlissingen

Toegevoegd: 08-09-2020, 17.22 uur
De steekpartij vond op Tweede Kerstdag plaats in de Kasteelstraat.
De steekpartij vond op Tweede Kerstdag plaats in de Kasteelstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 24-jarige Vlissingse S. K. en de Goesenaar D. van K. (26) vrijgesproken van hun betrokkenheid bij de dood van een 28-jarige Vlissinger in de nacht van 25 op 26 december 2018.


Die nacht, in de woning van de vrouw aan de Kasteelstraat in Vlissingen ontstond tussen Van K. en de vrouw een knetterende ruzie waarbij het latere slachtoffer probeerde het stel te kalmeren. Vervolgens kreeg de vrouw ruzie met de minderjarige. Die wist een mes uit de handen van de Vlissingse te pakken en stak daarmee in de buik van het slachtoffer.

Het slachtoffer stromelde naar buiten waar hij - op de grond liggend - nog door de minderjarige werd mishandeld door tegen zijn hoofd te trappen en een fles op zijn hoofd kapot te slaan. Het slachtoffer was toen al stervende. De minderjarige werd al eerder voor zijn daden veroordeeld tot tweejaar jeugd-tbs.

Volgens de rechtbank kan het niet anders zijn dat hij de man is geweest die het slachtoffer zwaar heeft mishandeld. Om onder meer die reden zijn Van K. en K. vrij gesproken. De vrouw is overigens nog wel veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur voor het bezit van 50 gram hasj en 38 XTC-pillen. Er was twee maanden cel geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (9-9-2020 om 06:59)
Vrijspraak gekregen wat moet er dan wel gebeuren om wel straf te krijgen