Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Café-eigenaar slaat agent bij corona-controle

Toegevoegd: 27-09-2020, 13.25 uur
Café-eigenaar slaat agent bij corona-controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Een café-eigenaar heeft vannacht een agent geslagen toen deze samen met handhavers af was gegaan op meldingen dat in het café de coronaregels niet werden nageleefd. Twee personen zijn aangehouden.


Politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Tholen waren samen naar het café aan de Ring gegaan nadat diverse meldingen binnen waren gekomen over het niet naleven van de coronamaatregelen. Bij aankomst werd de toon gelijk gezet. Toen de agenten vertelde dat ze kwamen controleren, probeerde de eigenaar onmiddellijk de deur van de zaak te sluiten. Kort hierop beledigde hij de agenten. Ook haalde hij uit en sloeg een van de agenten. Hierop werd hij aangehouden”, zo vertelt de politie.

Binnen in de zaak zat een man die de aanwezigheid van de controleurs ook niet kon waarderen. Hij beledigde voortdurend een agent. “Hij werd hierop tevergeefs aangesproken. Vervolgens werd hij aangehouden”, aldus de politie. De man, een 55-jarige inwoner van Sint Philipsland, verzette zich volgens de politie hevig.

Beide mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden zondag verhoord. De agenten deden aangiften van belediging en mishandeling.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (27-9-2020 om 15:03)
Ik kan de reactie van deze kroeg eigenaar goed begrijpen. Het gaat om je brood wat de overheid al zoveel keer uit je handen heeft geslagen. Eerst het rookverbod toen geen alcohol meer onder de 18 dan de sluitingstijden en ga zo maar door. De horeca en de gezelligheid moet gewoon kapot.
W.S.M. ( Tim ) Fakkeldij (27-9-2020 om 14:08)
Café voorlopig sluiten.
Jan (27-9-2020 om 13:51)
Dus de eigenaar en nog één persoon waren aanwezig ?dus wat was het probleem 2 mensen die aanwezig waren want voor de rest was er niemand blijkbaar ? oja en de 2 agenten dat is 4 dus wat werd er niet niet nagekomen