Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Café-eigenaar slaat agent bij corona-controle

Toegevoegd: 27-09-2020, 13.25 uur
Café-eigenaar slaat agent bij corona-controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Een café-eigenaar heeft vannacht een agent geslagen toen deze samen met handhavers af was gegaan op meldingen dat in het café de coronaregels niet werden nageleefd. Twee personen zijn aangehouden.


Politieagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Tholen waren samen naar het café aan de Ring gegaan nadat diverse meldingen binnen waren gekomen over het niet naleven van de coronamaatregelen. Bij aankomst werd de toon gelijk gezet. Toen de agenten vertelde dat ze kwamen controleren, probeerde de eigenaar onmiddellijk de deur van de zaak te sluiten. Kort hierop beledigde hij de agenten. Ook haalde hij uit en sloeg een van de agenten. Hierop werd hij aangehouden”, zo vertelt de politie.

Binnen in de zaak zat een man die de aanwezigheid van de controleurs ook niet kon waarderen. Hij beledigde voortdurend een agent. “Hij werd hierop tevergeefs aangesproken. Vervolgens werd hij aangehouden”, aldus de politie. De man, een 55-jarige inwoner van Sint Philipsland, verzette zich volgens de politie hevig.

Beide mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden zondag verhoord. De agenten deden aangiften van belediging en mishandeling.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (28-9-2020 om 12:29)
zucht, ik dacht dat op dat eiland alleen keurig bijbels opgevoede personen waren die zie je toch nooit in cafe's en zeker niet niet slaan naar de personen die orde handhaven....
W.S.M. ( Tim ) Fakkeldij (28-9-2020 om 11:46)
Jan de [email protected] Als je ziet hoe tegenwoordig in een aantal gevallen de politie wordt benadert door een deel van het publiek, is het voor mij onbegrijpelijk dat de politie niet veel meer optreed.
Ja-Ja (28-9-2020 om 08:45)
Deze agenten en boa's zijn werktuigen van de dictatuur.Of denken zelf ook wel eens na? Maar doen ze hun werk niet, dan krijgen ze problemen.Bevel is Bevel! Hun gezin moet ook rondkomen en hun huizen moeten ook betaalt worden. Voor +/- 3 miljoen abtenaren is de zelfde regel en instelling. "Wiens brood men eet ,diens woord men spreekt". Gelukkig komen veel medici in opstand. Maar hun uitleg word door de Politiek,NPO, Kranten niet gemeld,omdat zij ook die regel hanteren. Ze krijgen ook geld van uw belastingsgeld.
Jan de filantroop (28-9-2020 om 07:16)
Als je ziet hoe politie mensen soms benaderd. Is het ergens ook wel terecht dat ze in elkaar gerammeld worden. Er lopen daar bij de politie ook niet altijd lievertjes
Moeder (27-9-2020 om 18:20)
Slaan en schelden is nooit goed te praten, maar deze mensen zijn wanhopig en kwaad en voelen zich machteloos. De regels zijn vaak onduidelijk, slaan soms nergens op en de dingen die echt zouden helpen (bijvoorbeeld beter ventilatiesysteem) worden niet genoemd.. Sterkte...
Wim (27-9-2020 om 17:58)
Tent sluiten voor de komende 2 jaar, en die personen ook maar voor die zelfde periode achter de dikke deurw, kunnen ze er over nadenken wat ze geflikt hebbe
Cookie-instellingen beheren