Weerbericht:
Opklaringen, geleidelijk toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Dronken Franse automobilist bespuugt agent

Toegevoegd: 17-10-2020, 10.07 uur
Dronken Franse automobilist bespuugt agent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Agenten hebben vannacht op de Absdaalseweg in Hulst een 30-jarige Fransman aangehouden. Hij zat beschonken achter het stuur. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich en bespuugde hij een agent.


De man werd rond 0.30 uur door agenten aan de kant gezet omdat hij met zijn auto over de weg slingerde. Een eerste indicatieve test wees uit dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Daarop werd hij door de dienders aangehouden. De man weigerde echter uit zijn auto te komen en na meerdere keren vorderen werd de man door de agenten uit de auto gehaald. Omdat de man zich daarbij verzette hebben de dienders daarbij geweld moeten gebruiken.

In de politieauto begon de man de blazen en te spugen richting een van de agenten. Daarbij riep de man dat hij COVID-19 had. Ook bij aankomst op het politiebureau bleef de man zich verzetten totdat hij in een cel werd gezet. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man te veel gedronken had. De agent die door de man bespuugd gaat aangifte van zware mishandeling tegen de verdachte doen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (17-10-2020 om 13:56)
Grenzen dichtgooien en zulk tuig hoge boete geven als ze niet kunnen aantonen wat ze hier komen doen. Want die komen alleen maar voor drugs te halen. Hulst is allang niet meer dat gezellige stadje van vroeger.
een inwoner (17-10-2020 om 12:14)
Die verdiend een zware straf . vindt ik
willem (17-10-2020 om 12:09)
jammer dat de politie die vent niet mag aanpakken. NL is veel te soft.
Cookie-instellingen beheren