Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel geëist voor dodelijk ongeval Kats

Toegevoegd: 30-10-2020, 07.52 uur - Update: 30-10-2020, 13.10 uur
De motorrijder overleed ter plekke.
De motorrijder overleed ter plekke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 44-jarige A. Z. uit Nieuwerkerk zou drie jaar de cel in moeten en een rijverbod van 5,5 jaar opgelegd moeten krijgen, zo vindt het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg.


De Nieuwerkerker, die zelf vindt dat hij 'er een zooitje' van heeft gemaakt, wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar op de Deltaweg bij Kats een motorrijder te hebben aangereden, die daardoor kwam te overlijden. Hij zou onder invloed van drank hebben gereden, een mobieltje in de hand hebben gehad, met enige regelmaat op de verkeerde weghelft zijn gekomen en ook nog eens hebben gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Dat laatste gebeurde eind maart, toen hij veel en veel te hard over die Deltaweg bij Kats reed en na het inhalen een auto sneed, die daardoor schade opliep. Z. ging er als een haas vandoor en bereikte daarbij snelheden van 176 kilometer per uur, terwijl daar maximum 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd toen ingevorderd.

Desondanks bleef Z. gewoon autorijden. Midden april kwam hij in beeld toen hij door een voorrangsfout de aandacht van de politie trok. Z.'s rijbewijs was nog steeds ingevorderd en vertelde gewoon elke dag te hebben gereden. De rechtbank doet 12 november uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mieke (3-11-2020 om 14:46)
Vreselijk zoiets, heeft zo iemand wel een geweten? Nu staan er borden langs die weg met "blijf alert". Ik denk dat "houd afstand" beter is. Ik rijd er vaak en schrik soms van het plotseling remmen voor de verkeerslichten. Vooral achter een vrachtwagen overzie je niet wat er voor je gebeurt.
Wim (31-10-2020 om 07:55)
Als je dat op je geweten heeft dat je zelfs dronken met je mobieltje achter stuur zit en dan als gevolg iemand op een motor aanrijd waar door de man kwam ie overlijden en daar na met een grote snelheid weg rijd wat ben je een groot schoft en moest je rijbewijs maar voor goed worden ingetrokken
Quasimoto (30-10-2020 om 16:26)
Straf gaat lager uitvallen, zoals altijd. Vind het vreemd dat het niet mogelijk is iemand een permanente ontzegging op te leggen. Dit antisociale heerschap hoort absoluut niet op de weg thuis en had gezien zijn eerdere wangedrag al achter de tralies moeten zitten.
een inwoner (30-10-2020 om 16:19)
Wat een rechters hier in nederland . Bizar geen woorden meer voor .
sat (30-10-2020 om 14:38)
5.5 jaar niet rijden hij doet dit toch zonder 3 jaar en dan vervroeg vrij zeker wat een klote zoi maken van de regelingen hier hij rijdt ineens alles afpakken werkgever kijk wie er rijdt met uw materialen na bestaanden is levenslang hoor
bram goeree (30-10-2020 om 14:33)
dus een mensenleven is 3 jaar waard .schandalig en zeker gezien de omstandigheden waardoor dit gebeurd is .geen geldig rijbewijs en drank .dat is toch een reden om een veel zwaardere straf te geven dan 3 jaar waar na aftrek misschien 2 jaar van over blijft .een klap in het gezicht van de nabestaanden. sterkte gewenst
Cookie-instellingen beheren