Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

School speciaal onderwijs week dicht vanwege corona

Toegevoegd: 08-11-2020, 21.48 uur
School speciaal onderwijs week dicht vanwege corona
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Bij De Sprienke, een school voor speciaal onderwijs in Goes, gaan de deuren komende week niet open. De school blijft dicht vanwege coronabesmettingen.


De afgelopen anderhalve week werd bij de school aan het Vivaldipad al melding gemaakt van drie personen die besmet waren met COVID-19. Dit weekende kwam daar een vierde ‘positieve’ uitslag van een leerling bij. De vier besmettingen zijn volgens de school herleidbaar naar buiten de school maar mede omdat in het speciaal onderwijs regelmatig nauw contact is tussen leerlingen en docenten en omdat docenten nu preventief in quarantaine moeten, is besloten de school uit voorzorg een week te sluiten.

Naar verwachting kan de locatie, waar onderwijs wordt gegeven aan 160 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar, op maandag 16 november weer open.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (8-11-2020 om 22:33)
Ze hebben elkaar zeker onderweg naar school besmet, wat een onzin om te stellen dat het niet op school heeft plaats gevonden. Maart heeft uitgewezen dat de besmettingen pas terug liepen als de scholen dicht gingen. Scholen hebben het grootste aandeel als het gaat om besmettingen. En dat zijn niet de 20 jongeren die in de buitenlucht een feestje vieren. Gooi eerst de scholen dicht en daarna de grenzen. In plaats daarvan worden nu gemuilkorfd en staat de media onder censuur van de overheid. Zelfs TNO die onderzoek heeft gedaan naar het effect van mondkapjes wordt de mond gesnoerd.
Cookie-instellingen beheren