Weerbericht:
Vannacht veel regen, overdag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven nieuwe overlijdens, zeven nieuwe opnames

Toegevoegd: 17-11-2020, 18.52 uur
Zeven nieuwe overlijdens, zeven nieuwe opnames
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een flink aantal nieuwe Zeeuwse ziekenhuisopnames en sterfgevallen gerelateerd aan het coronavirus vandaag. Zowel het aantal opnames als overlijdens nam met 7 toe, zo blijkt uit cijfers van het RIVM.


Het totaal aantal overlijdens staat sinds vandaag op 93, het aantal ziekenhuisopnames op 207. Het aantal sterfgevallen lag op 1 augustus op 69, het aantal ziekenhuisopnames op 151. Vandaag werden 63 nieuwe 'positieve' coronatests genoteerd waardoor het totaal is opgelopen tot 5.2.10. Op 1 augustus stond het aantal Zeeuwse 'positieve' coronatests nog op 867.

De opgenomen patiënten komen uit de gemeenten Borsele (1), Goes (2), Middelburg (2), Vlissingen (2). De overleden personen woonden in de gemeenten Goes (1), Hulst (1), Middelburg (3), Schouwen-Duiveland (1) en Vlissingen (1).

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (19-11-2020 om 12:49)
Welke hoeveelheden precies? Dit zijn hele normale sterfte cijfers als je ze vergelijk met de afgelopen 5 jaar. Niets aan de hand dus!
Wim (19-11-2020 om 07:34)
Het is een ieder bekend dat Zeeland de minste gevolg heeft wat de coronavirus heeft maar als je nu de totale cijfers ziet schrik ik toch gezien de hoeveel heden.
Cookie-instellingen beheren