Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 72 km

Twaalf tips over drugshandel haven Vlissingen

Toegevoegd: 18-11-2020, 19.42 uur
Deze havenarbeiders namen vermoedelijk drugs mee vanaf het terrein.
Deze havenarbeiders namen vermoedelijk drugs mee vanaf het terrein.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de politie zijn naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Verzocht in totaal 12 tips binnengekomen over de invoer van drugs in de haven van Vlissingen.

In het tv-programma werd gisteravond aandacht besteed aan het onderwerp omdat ondanks de politieactie 'Operatie Portunus' drugsimport vanuit de haven nog steeds aan de orde van de dag lijkt. Ook deze maand werden namelijk nog honderden kilo's cocaïne ontdekt terwijl sinds deze zomer al diverse verdachten zijn gearresteerd.

Volgens de politie spelen corrupte havenarbeiders een belangrijke rol bij het importeren van drugs. "Om de drugs vervolgens het haventerrein af te krijgen, is hulp van binnenuit cruciaal. In ruil voor forse geldbedragen geven corrupte havenmedewerkers informatie aan hun opdrachtgevers over de zendingen met fruit en helpen deze buiten het haventerrein te krijgen", zo vertelde de politie gisteren.

De herhaling van Opsporing Verzocht is morgen om 13.35 uur op NPO2.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (19-11-2020 om 17:48)
@Bram Je leest niet goed wat ik type dus beter word je zelf even wakker, DEZE VORM (groot verschil) van drugshandel een halt toe roepen is moeilijk maar de luchtvaart heeft het al aardig onder controle. Tuurlijk zal er altijd nog wel wat door het vangnet heen glippen maar zodra er steeds hele grote partijen in beslag worden genomen, dan is het voor drugshandelaren niet rendabel meer. Betere controle bij de havenpoortjes met bijvoorbeeld een drugshond en random controles zal een hoop uitmaken. De pakkans wordt te groot. Vandaar ook de berichtgeving dat de mexicanen nu ook naar Nederland komen. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken.
Bram (19-11-2020 om 16:03)
Kees, niemand kan zeggen wat er in die tassen zit. Daarom ook deze beelden, politie heeft niet genoeg bewijs!!!!
Bram (19-11-2020 om 12:45)
Drugshandel de halt toe roepen? Grote smurf toch, war on drugs is al bezig 1971 en ze verliezen ook al sinds 1971 dus misschien word het tijd om even wakker te worden.
kees (19-11-2020 om 12:29)
ik snap nog steeds niet dat als we dit soort personen met zijn allen op moeten sporen,dat ze dan nog steeds onherkenbaar in beeld moeten staan gewoon met gezicht en al op de foto laten staan door hun zelfverrijking gaan er veel mensen kapot zo gaan we ze natuurlijk niet herkennen bij zulke hoef je geen privacy beleid toe te passen
Grote Smurf (19-11-2020 om 00:41)
Heerlijk om te zien dat de jacht is geopend op dit soort tuig. Trouwens, zouden deze grote firma's waar deze kansparels voor werken nou echt helemaal niks door hebben? Het is toch algemeen bekend dat er in havens grote partijen drugs worden ondekt? Laten we hopen dat het dankzij een eigen intern onderzoek zo is dat het deze firma's zelf zijn die deze vorm van drugshandel een halt toe willen roepen.
Cookie-instellingen beheren