Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Gentenaar voor rechter voor overval Lidl Sas

Toegevoegd: 13-01-2021, 14.51 uur
Sporenonderzoek bij de supermarkt in mei 2017.
Sporenonderzoek bij de supermarkt in mei 2017.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 25-jarige Gentenaar is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar geëist. J., die ontkent, wordt ervan verdacht op 11 mei 2017 samen met een ander - mogelijk zijn inmiddels overleden neef - een overval te hebben gepleegd op de Lidl in Sas van Gent. J. was niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig.


Rond zes uur in de ochtend stormden op de bewuste meidag twee gemaskerde mannen de supermarkt aan de Tramstraat binnen en dwongen het personeel op de grond te gaan liggen. Medewerkers werden vastgebonden, zo meldde de politie later. De kluis werd onder dwang door één van de personeelsleden geopend en de daders gingen er met 2.700 euro cash vandoor.

Door DNA op de tiewraps waarmee het personeel werd vastgebonden kon J. worden achterhaald. Volgens zijn advocaat kon dat eenvoudig worden verklaard. In België had J. zich beziggehouden met hennepkweek en waren daarbij tiewraps gebruikt om de planten bijeen te houden.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren