Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 55 km

Arrestatie bij handhaving avondklok Vlissingen

Toegevoegd: 25-01-2021, 21.42 uur - Update: 30-04-2021, 18.42 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Nadat de politie vanavond al verschillende personen verzocht weg te gaan bij het Stadhuisplein in Vlissingen na een oproep om te rellen is tijdens de handhaving van de avondklok iemand aangehouden. Inmiddels is ook de Mobiele Eenheid (ME) in de stad.


Net voordat de avondklok inging werd op de Paul Krugerstraat een personenauto aan de kant gezet. De bestuurder schreeuwde vanuit zijn auto en werd daarom proces-verbaal voor geluidsoverlast. De persoon bleek geen gordel te dragen en gaf ook geen richting aan. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Een persoon die rond 21.05 uur bij het Stadhuisplein liep en geen geldige reden bleek te hebben, werd door meerdere agenten tegen de grond gewerkt en aangehouden. Waarvoor dat precies was, is niet bekend. De man kreeg in ieder geval een bekeuring voor het overtreden van de regels van de avondklok.

Op dit moment is het rustig op en rond het Stadhuisplein. Wel is er nog politie op de been en is na het ingaan van de avondklok de Mobiele Eenheid (ME) naar het plein gekomen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marokkaan (26-1-2021 om 11:58)
Wil toch hierop reageren. Halverwege de video hoor ik een burger tegen de politie zeggen" Die Marokkanen. Moeten naar Auswitsch in de gaskamer. Dan ben je gelijk klaar. Nou a het waren niet eens alleen maar Marokkanen. B jammer dat de politie daarna soort van moest lachen ipv erop te reageren. C doet me veel pijn als ik weer zo een discriminerende filmpje moet zien. Discriminatie mag nu niet mag nooit niet!!
Een maandje? (26-1-2021 om 11:32)
Vernielingen en dingen afbreken zijn nooit goed. Maar een avondklok en mondkapjes plicht zijn gebaseerd op niks. Geen onderzoek of cijfers en tot nu toe heeft het geen enkel nut gehad. En dan roept men een maandje? De (r) overheid heeft nog nooit een belofte gemaakt die ze kon nakomen en nu slikt half Nederland alle leugens weer. Rutte heeft zoveel fouten op z'n kerfstok, maar pak de demonstranten en de gewone man die opkomt voor z'n mening maar op ja....#staatsterreur is ook terreur!
Kees de Zeeuw (26-1-2021 om 11:01)
Kijk rellend tuig is nooit goed, stevig aanpakken die gasten! Maar mensen die nu nog steeds achter dit beleid staan snap ik niet, een avondklok is totaal zinloos en het is weer een extra afname van onze vrijheid waar vroeger hard voor gevochten is. Alle maatregelen worden niet genomen op basis van wetenschap maar van angst en bang zijn om niet mee te doen met wat de landen om ons heen ook doen. Hopelijk gaat er weer snel echt gezond inzicht komen in Den Haag en kunnen we ons leven weer oppakken. Vooral voor het MKB is iedere dag lockdown er één teveel. Wat mij ook opvalt is dat alle politie buiten mondkapjes dragen, er is al onderzocht dat die dingen geen aerosolen met virus tegenhouden maar om ze buiten te dragen is krankzinnig!
Skul (26-1-2021 om 09:56)
Die avond klok en veel regels zijn onzin waerom ia er geen ex trra coronZiekenhuis gebouwd waarom regels verzwaren nadat rivm zelf zegt dat het gemuddelde corona besmettings cijfer lager word waarom gaan er zoveel mensen failed die altijd leihard werkten voor hun centen waarom de multinationals niet warom hamg rutte niet
Peter (26-1-2021 om 09:52)
De eenzame demonstrant hij ploegde voort. Dacht zeker iets teweeg te kunnen brengen als in de grote steden? Of was het gewoon een dronkelap? Goed dat we ook hier de ME hebben. Ben benieuwd of hij er vanavond weer is. Misschien wel met twee personen dan. Ja, ja jongen jij bent een echte wereldverbeteraar. Als je echt wat wilt doen ben je op de verkeerde plek.
M (26-1-2021 om 07:37)
Wat ik hier ziet is vreselijk overdreven. notabene 5 minuten te laat. in welke politie staat leven we. iemand kan geen waarschuwing krijgen ofzo. het is gelijk met drie man politie een persoon tegen de grond werken. de ME staat klaar! er is bijna niets gebeurd. dit is nu gewoon uitlokken. Ik ben absoluut tegen vernieling. Maar ook tegen de vernieling uitlokken. ik vraag mij af in welke wereld we leven. sorry dat ik het zeg. Maar op deze manier is de politie toch echt niet meer die persoon waar je je veilig bij voelt. je wordt gewoon bang voor de politie. .
Cookie-instellingen beheren