Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 144 km

Arrestatie bij handhaving avondklok Vlissingen

Toegevoegd: 25-01-2021, 21.42 uur - Update: 30-04-2021, 18.42 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Nadat de politie vanavond al verschillende personen verzocht weg te gaan bij het Stadhuisplein in Vlissingen na een oproep om te rellen is tijdens de handhaving van de avondklok iemand aangehouden. Inmiddels is ook de Mobiele Eenheid (ME) in de stad.


Net voordat de avondklok inging werd op de Paul Krugerstraat een personenauto aan de kant gezet. De bestuurder schreeuwde vanuit zijn auto en werd daarom proces-verbaal voor geluidsoverlast. De persoon bleek geen gordel te dragen en gaf ook geen richting aan. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Een persoon die rond 21.05 uur bij het Stadhuisplein liep en geen geldige reden bleek te hebben, werd door meerdere agenten tegen de grond gewerkt en aangehouden. Waarvoor dat precies was, is niet bekend. De man kreeg in ieder geval een bekeuring voor het overtreden van de regels van de avondklok.

Op dit moment is het rustig op en rond het Stadhuisplein. Wel is er nog politie op de been en is na het ingaan van de avondklok de Mobiele Eenheid (ME) naar het plein gekomen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (26-1-2021 om 07:02)
Dat de relschoppers worden aangepakt is natuurlijk okee maar iemand die om 21.05 uur buiten loopt met meerdere agenten tegen de grond werken voor het overtreden van de avondklok is krankzinnig gedrag van de politie. Een overheid die op zo'n manier geweld gebruikt tegen burgers is geen haar beter dan de regimes die hier zo'n slechte naam hebben zoals Rusland en China enzo.
WeldenkendMens (26-1-2021 om 00:19)
Laat het even tot u doordringen... Een boete incasseren omdat u zich buiten begeeft, vele mensen beseffen niet wat voor een impact een maatregel zoals dit heeft. Het is en blijft en ernstige beperking op de bewegingsvrijheid, hoe u het ook went of keert. En dat allemaal voor een virus waarbij het sterftecijfer (onder de 40 jaar) minder 0,1% is? En JA het virus is dodelijk voor ouderen en zwakkeren, maar isoleer de de ouderen en zwakkeren dan! Zo kan de economie doordraaien, beperken we de leerachterstand en beperken we de mentale klappen. En oh ja, tot slot. Onthoud dat de afgelopen weken er vanuit Engeland 10 (!) vliegtuigen per dag in Nederland landde! En nu een avondklok omdat de Britse variant woedt? Ongekend wanbeleid!
Karl (25-1-2021 om 23:50)
Goed bezig, opzouten met dat tuig. Als de politie nog hulp nodig heeft kennen ze contact opnemen, ik mep dat tuig graag van de straat.
Bewoner (25-1-2021 om 22:25)
Goed werk van de Politie !!! Niet luisteren is voelen ! Eindelijk goed optreden
Grote Smurf (25-1-2021 om 22:03)
Super werk van de politie! Aanpakken dat zielige tuig wat het niet eens even een maandje in de avond thuis kan blijven. Zolang gaat het allemaal niet duren die avondklok. Het is allemaal tijdelijk. En maar janken die kleuters. Van mij mogen ze rubberen kogels weer inzetten tegen deze leeghoofden als ze daadwerkelijk besluiten om te gaan rellen. Geen medelijden mee. Niet luisteren, dan maar voelen.
Cookie-instellingen beheren