Weerbericht:
Buien, lokaal met onweer. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Rijbewijs ingenomen na avondklokcontrole

Toegevoegd: 01-03-2021, 10.53 uur
Rijbewijs ingenomen na avondklokcontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

YERSEKE - De politie heeft in Yerseke het rijbewijs van een automobilist ingenomen na een positieve blaastest. Ook bleek dat de man geen geldige reden had om in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de avondklok buiten te zijn.


De chauffeur trok rond middernacht de aandacht van de politie waarna hij gestopt werd voor een controle. Tijdens de controle van de avondklokpapieren bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau moest hij een blaastest afleggen. De uitslag van de test was dusdanig hoog dat de automobilist zijn rijbewijs moest inleveren. 

Ook bleken de chauffeur en zijn bijrijder geen geldige reden te hebben om tijdens de avondklokuren buiten te zijn. Het tweetal heeft daar een bekeuring voor gekregen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (1-3-2021 om 18:56)
@denknamensen: je hebt nu eenmaal niets aan een avondklok als er niet op wordt gecontroleerd. Goed vooral dat deze man zijn rijbewijs nu kwijt is. Alcohol hoort niet in het verkeer!
Johan (1-3-2021 om 17:15)
@denknamensen: Ik ben ook mordicus tegen de avondklok maar deze automobilist was dronken. Dat is dan wel weer een goede reden om hem van de weg te halen.
denknamensen (1-3-2021 om 13:44)
Dit is dus het niveau van de politie vandaag, mensen bekeuren omdat zij zich buiten begeven.
Cookie-instellingen beheren