Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Veere verwacht druk weekend en zet coronacoaches in

Toegevoegd: 04-03-2021, 18.39 uur - Update: 05-03-2021, 18.38 uur
Veere verwacht druk weekend en zet coronacoaches in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

DOMBURG - De gemeente Veere neemt komend weekend een aantal preventieve maatregelen omdat er vanwege het mooie weer drukte wordt verwacht in Domburg, Zoutelande en bij Vrouwenpolder.


Volgens de gemeente gaan veel mensen wandelen en wordt er vooral op zondag drukte verwacht. De toeristische bezetting valt nu nog mee maar er wordt rekening met last-minuteboekingen. Om te voorkomen dat het te druk wordt in Domburg, Zoutelande en bij Oranjezon en bezoekers geen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden, worden er coronacoaches ingezet. Zowel in Domburg als in Zoutelande zijn er twee aanwezig.

Op de toegangsroute naar de strandovergang en het natuurgebied Oranjezon in Vrouwenpolder is het bij mooi weer soms ook erg druk. De gemeente zet daarom een coronacoach en een verkeersregelaar in om de drukte op de toegangsroute in goede banen te leiden zodat iedereen de belangrijkste corona-maatregel ‘1,5 meter afstand houden’ kan uitvoeren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (7-3-2021 om 21:35)
Wat een kolder, corona coach, bij de gemeente Veere hebben ze blijkbaar niks beters te doen.
MB (5-3-2021 om 22:42)
Wat een onzin!! Vorige zomer vol met duitsers, belgen, chinese vleermuizen freters, kortom Zeeland was bom vol, en nu mogen de mensen uit de omgeving niet gaan wandelen... belachelijk!! Mogen we nog wel adem halen?? Of liever ook niet meer?? O ja, en komende zomer stroomt het weer vol buitenlanders....
Jaap (5-3-2021 om 11:42)
Wordt weer een fantastisch weekend in de kustplaatsen, hordes kuddedieren in hun auto’s die hun honden overal laten schijten, aso’s met hun lawaaierige motoren, overal zwerfvuil. Alleen hierom al een goed idee van de gemeente Veere om overal betaald parkeren in te voeren, met name in Zoutelande, alleen de tarieven zouden nog hoger moeten zijn, 5,10 euro per uur is een lachertje.
Cookie-instellingen beheren