Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Boa's en politieagenten bedreigd na filmpje op internet

Toegevoegd: 12-03-2021, 19.00 uur
Boa's en politieagenten bedreigd na filmpje op internet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De recherche in Zeeland is een onderzoek gestart nadat enkele medewerkers van de politie en gemeente Middelburg online ernstig worden bedreigd. Aanleiding voor de bedreigingen zijn een filmpje van een aanhouding in Middelburg dat op social media te zien is.


Op het filmpje is een aanhouding te zien die zondag 7 maart aan het Molenwater in Middelburg plaats vond. Naast bedreigingen worden de agenten en BOA’s ook online beledigd en worden (adres)gegevens en namen van hen online gezet.

Politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en rechercheurs zijn al enkele dagen bezig met onderzoek. Daarbij zijn verschillende accounts bekeken en de politie doet er alles aan om de identiteit van de schrijvers van de strafbare berichten te achterhalen. De politie doet verder ook een oproep om deze bedreigingen te stoppen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wie een kuil graaft (13-3-2021 om 09:42)
Natuurlijk ontbreekt hier die video die de aanleiding was. En is het niet juist die mentaliteit die de politie, welk toch een respectabel deel van de maatschappij zou moeten zijn, die henzelf de das om doet ? Neem bijvoorbeeld het nieuws dat het korps racisme gewoon normaal vind en tolereert ? Jammer dat zo een dienst een dergelijke ontwrichtend effect op de maatschappij heeft, die daaraan zelf mee moeten betalen ook nog, terwijl wij betalen voor een regulerend eerlijk orgaan dat de wet moet handhaven voor ieders belang. Dit land is een schandvlek voor de mensheid geworden. Maar ja, als het criminele belastingparadijs voor de rijke corruptenaren die boven elke wet staan maar in stand blijft.
Bram Verduijn (13-3-2021 om 08:39)
Zouden ze op den duur van hogerhand niet eens in de gaten krijgen dat het hier al compleet uit de hand begint te lopen, als agenten iets doen word het opgenomen met de camera, word er geweld gebruikt omdat het nodig is komt er een onderzoek, schieten ze omdat het nodig is worden ze aan geklaagd, kijk wat er in Utrecht is gebeurd ze spreken iemand aan op de avondklok en ze worden neer gestoken en levensgevaarlijk gewond ze durven niet eens hun wapen te trekken omdat ze dan dus worden aan geklaagd of er heibel van komt of omdat ze het niet mogen in die situatie .Wat een land waar we zijn in gestuurd.
Timsalabim (13-3-2021 om 02:41)
Geen idee waar er gedreigd wordt en met wat maar is het “echt” dreigen met geweld tegen de politie of eerder zware/cynische kritiek? Tegenwoordig wordt alles maar als “dreigen” gezien en doet alles en iedereen al aangifte bij de minste geringste scheet! Lekker het OM belasten en zo de hele boel naar de kloten helpen; lekker bezig! De mens gaat niet ten onder aan een veranderend klimaat maar zal zichzelf de gronde richten!
Jan (13-3-2021 om 00:03)
De persoonlijke sfeer binnen dringen, of het huisadres achterhalen en online zetten is de grootste nachtmerrie voor een politieman. De meeste agenten hebben immers ook een vrouw en kinderen, dit maakt ze dan ook echt kwetsbaar. De gegevens publiekelijk maken is dan ook echt kansloos. Er zal maar een rancuneuze gek op het idee komen om daar op bezoek te gaan. Anderzijds wat maakt deze mensen zo boos dat ze dit besluiten te doen. Word hier de waarheid wel volledig weergegeven?
Arthur (12-3-2021 om 22:27)
Tja onschuldige burgers lastig vallen/ arresteren voor iets wat niet in de grondwet staat. Men krijgt wat men verdient.
denknamensen (12-3-2021 om 22:14)
Maar wanneer de politie buiten proportioneel geweld gebruikt is het allemaal geoorloofd? De politie is een lachertje geworden. Hardwerkende mensen beboeten omdat zij samen een kop koffie drinken. Of nog erger, mensen beboeten omdat zij na 21:00 een wandeling maken. Ongekend laag, deze bedreigingen vallen onder de oogst van het zaad dat de politie zelf heeft uitgestrooid.
Cookie-instellingen beheren