Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boa's en politieagenten bedreigd na filmpje op internet

Toegevoegd: 12-03-2021, 19.00 uur
Boa's en politieagenten bedreigd na filmpje op internet
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De recherche in Zeeland is een onderzoek gestart nadat enkele medewerkers van de politie en gemeente Middelburg online ernstig worden bedreigd. Aanleiding voor de bedreigingen zijn een filmpje van een aanhouding in Middelburg dat op social media te zien is.


Op het filmpje is een aanhouding te zien die zondag 7 maart aan het Molenwater in Middelburg plaats vond. Naast bedreigingen worden de agenten en BOA’s ook online beledigd en worden (adres)gegevens en namen van hen online gezet.

Politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en rechercheurs zijn al enkele dagen bezig met onderzoek. Daarbij zijn verschillende accounts bekeken en de politie doet er alles aan om de identiteit van de schrijvers van de strafbare berichten te achterhalen. De politie doet verder ook een oproep om deze bedreigingen te stoppen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Waakzaam en dienstbaar (12-3-2021 om 21:35)
Haha wat een mannen die agenten. In uniform zijn ze alles, zonder zijn ze he-le-maal nikss. Misschien kunnen ze beter BOA worden...
Gerda Franken (12-3-2021 om 20:32)
Wat zijn het laffe honden die alleen lef hebben om op sociale Media bedreigingen uiten. Maar openlijk durven ze het niet te uiten. Hoe achterbaks en laf kan je zijn. Ik hoop dat ze deze xxxxxzakken te pakken kunnen krijgen. Maar jammer genoeg staan ze op sociaal Media nog eens niet met hun echte naam ( alleen onder valse naam ) op.
Joris (12-3-2021 om 20:09)
Politieagenten en boa's moeten een voorbeeld voor de burger zijn. Als ze over de schreef gaan moet dat aangepakt worden, niet via social media maar strafrechterlijk. Helaas gebeurt dat niet zodat mensen zich genoodzaakt voelen andere wegen te zoeken. Niet goed te praten, maar begrijpelijk. Iemand die meewerkt aan zijn aanhouding, en dat mondeling duidelijk kenbaar maakt, nog even aftuigen is beestachtig. Agenten en boa's die zich zo aan arrestanten vergrijpen horen op staande voet ontslagen te worden, net als ieder ander in een andere bedrijfstak die ernstig wangedrag op de werkvloer begaat.
Cookie-instellingen beheren