Weerbericht:
Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Man dreigt huis in brand te steken in Nieuwdorp

Toegevoegd: 02-05-2021, 16.27 uur
Man dreigt huis in brand te steken in Nieuwdorp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Een 36-jarige man uit Roosendaal die bedreigingen uitte heeft er vandaag tot drie keer toe voor gezorgd dat de politie uit moest rukken naar Nieuwdorp. De man dreigde onder meer de woning van het slachtoffer in brand te steken. Uiteindelijk kon de Brabander door agenten worden aangehouden.


Rond 09.00 uur kwam een eerste melding over de man binnen. Hij zou toen voor de deur van een woning van een bekende staan en dreigende taal uiten. Toen de politie arriveerde was de man er al vandoor. In de omgeving werd nog naar hem gezocht maar de agenten troffen niemand meer aan.

In de loop van de ochtend kwam een nieuwe melding binnen. Dit keer dreigde de verdachte de woning in brand te steken. Ook nu kon de Roosendaler niet door de politie getraceerd. De bedreigde persoon zocht in de tussentijd elders een veilig heenkomen.

“Rond 13.00 uur meldden buurtbewoners dat dezelfde man weer rond de woning gezien werd. We kregen vervolgens alle medewerking van buurtbewoners om in tuinen en schuren te kijken. Gelukkig meldde een inwoner een verdacht persoon in een veld. De man voldeed aan het signalement, maar toen hij ons zag, rende hij over het land richting de Stoofweg. Hij rende langs een boerderij, maar daar is hij aangehouden door collega's die zijn pad afsneden”, zo schrijft de politie op Facebook.

Volgens de politie spelen de bedreigingen zich af in de relatiesfeer. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (2-5-2021 om 20:50)
Heel goed dat het slachtoffer van deze sadist hem aan de kant heeft durven zetten. Veel vrouwen durven dit niet vanwege juist dit soort gestoorde bedreigingen. Als dit soort sadisten merken dat bedreigen niet meer werkt dan gaan ze over op nep spijt betuigen en weer heel lief acteren zodat hun ex-partner er toch weer in trapt en terugkeert. Het slachtoffer beland zo keer op keer in een emotionele achtbaan en sommigen zijn simpelweg niet sterk genoeg om daar nog uit te komen en blijven heel hun leven mentaal en soms zelfs fysiek misbruikt worden door zo'n gek. Ik kan deze vrouwen aanraden om eens over de narcistische persoonlijkheidsstoornis te lezen en ook hoe je veilig van zoiemand af komt als je er een relatie mee bent begonnen.
Jwz (2-5-2021 om 19:01)
Schande, dat tuig van Brabant moet lekker daar blijven en goed werk van onze zeeuwse politie meteen opgepakt
Cookie-instellingen beheren