Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Agenten gebruiken pepperspray bij arrestatie

Toegevoegd: 11-07-2021, 11.44 uur
Agenten gebruiken pepperspray bij arrestatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Agenten hebben vannacht in Middelburg bij de arrestatie van een man uit Vlissingen pepperspray gebruikt. Volgens de politie gedroeg hij zich erg agressief en werd hij aangetroffen bij een brandende hooibaal.


Omstreeks half één vannacht kreeg de politie een melding van overlast bij de Oude Veerseweg. Toen agenten ter plekke kwamen, stuitten ze op twee mannen die bij een brandende hooibaal stonden. Ze spraken de twee aan en vroegen hen zich te legitimeren.

"Eén van de mannen legitimeerde zich, maar de latere arrestant gedroeg zich direct agressief verbaal richting de dienders. De man dreigde met een lege wijnfles. Daarom trok één van de agenten zijn wapenstok en de ander waarschuwde dat hij pepperspray zou gebruiken. Ondanks dat gooide de man toch met de wijnfles", aldus de politie.

Er raakte niemand gewond maar het maakte wel dat de politie de Vlissinger daadwerkelijk bespoot met pepperspray. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Tijdens het overbrengen bedreigde hij één van de agenten. Op locatie aangekomen werden de ogen van de man schoongespoeld. Direct daarna probeerde hij één van de dienders te bespugen en volgde er een stortvloed aan scheldwoorden en beledigingen. De 49-jarige man is vervolgens in zijn cel gezet, aldus de politie.

De agent waarnaar de wijnfles was gegooid heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (12-7-2021 om 16:32)
49 Jaar en nog geen verstand, wat ben je dan voor figuur voor de maatschappij? Betwijfel of deze persoon een "normaal" leven leidt. Heropvoeden en afsluiten van drank en drugs. Het zal je kind maar wezen. Maar ja, een waarschuwing en U kunt weer gaan... Tot de volgende keer!
Wim (12-7-2021 om 07:27)
Wat een leven van zo een. man om dronken aangetroffen te worden bij een brandende hooibaal wat ben je eigenlijk toch een grote stakker om daar aan getroffen te worden en dan nog gooien met een wijn fles waar na hij met geweld mee ging worden stakker van een man
Loesje (11-7-2021 om 18:58)
Beet triest 49 jaar en onder invloed...je eigen zo misdragen niks stoers aan maar triest vast heel onzeker anders neem je die rommel niet in.
Cookie-instellingen beheren