Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Veroorzaker speedbootongeluk Zoutelande krijgt werkstraf

Toegevoegd: 20-08-2021, 19.02 uur
De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen.
De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 35-jarige man is veroordeeld tot 200 uur taakstraf omdat hij op 23 juli 2019 een fataal speedbootongeluk veroorzaakte vlak voor de kust van Zoutelande. Ook is hij veroordeeld voor het varen met de speedboot terwijl hij onder invloed was van alcohol.


Door snel, onvoorzichtig en onoplettend te varen, veroorzaakte hij een aanvaring met een rubberbootje waarin een 15-jarig meisje en haar stiefbroer zaten. Het meisje overleefde de klap niet. De man moet naast de taakstraf ook smartengeld betalen aan de ouders van het slachtoffer.

De man is met een te hoge snelheid weggevaren en had daardoor onvoldoende zicht op wat er om hem heen op het water gebeurde. Het was die dag enorm druk op het strand en hij moest dus weten dat er zwemmers en andere recreanten in het water aanwezig konden zijn. Na de fatale aanvaring met het rubberbootje is geconstateerd dat de man onder invloed was van alcohol. Alcohol en verkeer, ook op het water, is geen goede combinatie, aldus oordeelt de rechtbank.

De man heeft groot en onherstelbaar leed veroorzaakt bij de nabestaanden van het meisje. De rechtbank is zich er van bewust dat welke straf zij ook oplegt, daarmee het verdriet en het verlies van de nabestaanden niet kunnen worden goedgemaakt. De rechtbank houdt ook rekening met de impact van de aanvaring op de man. Hij zal moeten leven met het besef dat hij schuldig is aan een dodelijk ongeval.

Verdachte heeft op de zitting verteld zich verantwoordelijk te voelen voor het overlijden van het meisje en zijn spijt en medeleven aan de nabestaanden betuigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (21-8-2021 om 18:32)
belachelijk zo een lage straf te hard varen onder invloed een dodelijk ongeluk veroorzaken en dan zo een straf een klap in het gezicht van de nabestaanden vind ik
Peet (21-8-2021 om 15:51)
Ongelooflijk...vast een zoon van een fortuinlijke familie
camiel (21-8-2021 om 15:29)
Op het overvaren van een kind met de dood tot gevolg met een speedboot en teveel alcohol op staat 200 uur taakstraf. Dat staat toch niet in verhouding met de straf voor deze mishandeling. Dus je mag iemand totaal in het ziekenhuis slaan, daar staat dan een lagere straf op dan een dodelijk ongeluk veroorzaken door te hoge snelheid en teveel drank.
Ton (21-8-2021 om 13:55)
Iemand die een dodelijk ongeval veroorzaakt verdient het niet er met een taakstraf vanaf te komen. De nabestaanden zijn levenslang gestraft en dat verdient de dader op zijn minst ook. Stel een voorbeeld en niet die slappe hap van tegenwoordig. De dader lacht zich een krul in zijn lul na 200 uur werkstraf Dit gaat werkelijk nergens over.
Ik (21-8-2021 om 09:41)
Niet te begrijpen hoeveel spijt je ook hebt, dat is altijd achteraf . Maar om er zo gemakkelijk er van af te komen is wel héél erg.
Karl (21-8-2021 om 08:20)
Veel te laag, die mensen zijn hun kind kwijt en meneer sunshine is er na een werkstrafje vanaf.
Cookie-instellingen beheren