Weerbericht:
Vandaag droog, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Verwarde vrouw valt mensen aan in Zaamslag

Toegevoegd: 30-08-2021, 12.30 uur - Update: 30-08-2021, 15.28 uur
Verwarde vrouw valt mensen aan in Zaamslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De politie zoekt getuigen van een mishandeling die afgelopen zaterdag plaatsvond op de Eendragtweg in Zaamslag, ter hoogte van De Griete. Een verwarde vrouw viel hier meerdere mensen lastig. Eén van hen raakte gewond.


Een echtpaart uit Chaam fietste zaterdag rond 14.30 uur over het fietspad langs de Zeedijk bij De Griete toen plotseling een vrouw en een jongetje aan kwamen rennen die aangaven dat even verderop een vrouw fietste die had geprobeerd hen aan te vallen. Het echtpaar fietste hierop door en stuitte vervolgens op de verdachte. De vrouw maakte wilde handgebaren en was dingen aan het roepen. Door de handgebaren die zij maakte, slingerde ze over het fietspad.

Het echtpaar besloot de vrouw te passeren. De man ging voorop rijden en haalde de vrouw in. Zijn vrouw reed iets achter hem en werd plotseling tot stoppen gedwongen door de onbekende vrouw. Zij deed vervolgens een poging om ook de vrouw uit Chaam aan te vallen. De man ging hierop terug om zijn vrouw te helpen.

De agressie van de onbekende vrouw richtte zich hierna op de man. Zij krabde, beet en sloeg de man tot bloedens toe. Ook trok zij het overhemd van de man kapot. De vrouw gilde Arabisch klinkende woorden naar de man. Hij heeft haar vervolgens op de grond gedrukt en toegeroepen dat het klaar moest zijn. De onbekende vrouw gaf vervolgens aan dat het klaar was. Het echtpaar fietste verder en belde even later de politie. Vervolgens werd aangifte gedaan. De man raakte door de aanval gewond in zijn gezicht. Een ambulanceteam kwam ter plekke en verwees hem door naar de huisartsenpost.

De politie is op zoek naar de verwarde vrouw. Van haar is bekend dat ze ongeveer 35 jaar oud was en ongeveer 1.60 meter lang. Volgens de slachtoffers had ze een Arabisch uiterlijk, donkere haren, donkere ogen, een gaaf rond gezicht en een gezet postuur. Ze droeg een (mogelijk) lichtgroenige halflange jas. De vrouw droeg verder een lichtkleurige hoofddoek met een blauw motief. Over de fiets waar de vrouw op reed verklaarden de slachtoffers dat het mogelijk een elektrische fiets betrof, omdat zij erg hard fietste.

De politie zoekt getuigen van de mishandeling en mensen die wellicht weten wie de verwarde vrouw is. Ook mensen die wellicht zelf ook last hebben gehad van de vrouw worden gevraagd zich te melden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
boyke buke (31-8-2021 om 15:22)
Geestesziek genoeg in Nederland die kennelijk geen zorg krijgen. Triest
bram goeree (30-8-2021 om 18:16)
is achteraf misschien makkelijk te oordelen maar ik mij afvraag .hij had haar op de grond gedrukt .waarom belde zijn vrouw niet 112 om de situatie uit te leggen en houd de man haar niet zolang in bedwang .dan had de de politie haar gelijk mee kunnen nemen. maar oke ik was er niet bij dus is dit misschien een te simpele oplossing .ik had dit zo geprobeerd
Grote Smurf (30-8-2021 om 15:54)
@Timsalabim, volgens mij heb je leesproblemen. Ik zou dus niet bij zo'n doorgedraaide gek blijven staan maar er staat duidelijk vermeld in mijn bericht "op afstand". En lees trouwens ook even het artikel want ook dit heb je niet gedaan aan je reactie te lezen. Jouw reactie komt op deze manier een beetje primitief over.
Timsalabim (30-8-2021 om 15:12)
Jamaar grote smurf niet iedereen is zo’n heldhaftige bare knuckle streetfighter als jou…. Sommige mensen fietsen door uit schrik of paniek. Zo’n koudbloedige killer als u blijft natuurlijk “staan”.
Grote Smurf (30-8-2021 om 12:54)
Sorry, maar je wordt ten eerste gewaarschuwd voor een vrouw die mensen aanvalt en dan besluit je toch om door te fietsen? Vervolgens word je aangevallen en fiets je hierna weer door? Het moet niet veel simpeler worden. Ik had naar de politie gebeld en haar op afstand in de gaten gehouden tot de politie er aankwam. Dit alleen al voor de veiligheid van anderen.
Cookie-instellingen beheren