Weerbericht:
Vannacht lokaal glad
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingsactie opgezet voor toerist op Verklikkerplaat

Toegevoegd: 07-11-2021, 17.16 uur
De traumahelikopter haalde de toerist van de Verklikkerplaat.
De traumahelikopter haalde de toerist van de Verklikkerplaat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

RENESSE - De hulpdiensten zijn zondag grootschalig uitgerukt voor een toeriste die op de Verklikkerplaat was ingesloten. De traumahelikopter haalde uiteindelijk de vrouw van de zandplaat af.


Rond 16.00 uur werd er een reddingsactie opgezet op de Verklikkerplaat bij Renesse toen een Duitse toeriste op de plaat was opgelopen. De vrouw was op de zandplaat ingesloten door het hoge water en kon niet zelfstandig meer terugkomen.

Hierop zijn de reddingsmaatschappijen van Neeltje Jans en Ouddorp uitgerukt om te helpen. Ook kwamen de traumahelikopter en de Search and rescue (SAR)-helikopter van de Kustwacht ter plaatse. De traumahelikopter haalde de vrouw van de Verklikkerplaat af en bracht haar veilig naar de kant. Toen de Duitse weer aan de kant stond, konden de hulpdiensten weer terugkeren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (8-11-2021 om 11:27)
@ GoverntheMente (7-11-2021 om 23:42) Eerder zijn daar al mensen verdronken. Blijkbaar heeft u zelf net zo weinig kennis van zaken en weet u niet dat het verschil tussen eb en vloed 3 tot 4 meter bedraagt. Om het er maar niet over te hebben dat je niet uren in koud zeewater kunt verblijven. Mocht u in de zelfde problemen komen, zou ik toch ook maar 112 bellen. En ja, ook voor domme acties komen onze hulpdiensten gelukkig gewoon in actie.
Johan (8-11-2021 om 10:32)
Ik vind het vreemd dat reacties zoveel bijval krijgen waarin geschreven wordt dat de geredde persoon alle kosten voor de reddingsactie maar moet betalen omdat hij of zij iets doms gedaan heeft. Een reddingsactie moet in principe alleen worden opgezet omdat iemand iets heeft gedaan wat eigenlijk niet de bedoeling was. Wanneer iedereen zich altijd aan alle regels houdt en alleen maar verstandige beslissingen neemt zouden er nooit reddingsacties nodig zijn maar zo werkt het helaas niet. Ik ga er vanuit dat deze reageerders ook blij zijn dat zij geholpen worden als er bij hun iets gruwelijk mis gaat en ook dat zo'n reddingsactie niet hun faillissement betekent.
willem (8-11-2021 om 09:37)
ondaks waarschuwingen toch de plaat op? hoe dom kun je zijn. en ja: alles laten betalen, anders leren ze het nooit. en ijsvogel: die plaat hoort daar--de mens niet.
Jose (8-11-2021 om 00:06)
Ijsvogel, wat een onzin. Plaat weghalen? hoe kom je erop. We halen de A58 ook niet weg omdat er soms mensen dood worden gereden. Laten treinen ook rijden ook al gebeuren daarmee vreselijke ongelukken. Enz,.....
GoverntheMente (7-11-2021 om 23:42)
Persoonlijk zou ik er niet vanuit gaan dat ik 'gered' zou worden van een zandplaat wat tijdelijk een eiland is geworden. Zeker als ik adviezen/waarschuwingen negeer. Zou me kapot schamen. 'Paar' uurtjes wachten en je kan zo terug lopen, of een stukje zwemmen al is dat niet zo praktisch als je daar niet op voorbereid bent en min of meer alleen mogelijk als je een auto dichtbij hebt staan of je kleren droog kan houden (waterdichte tas). Maar gezien het aantal hulpverleners op de melding afgingen zaten ze wel op een verzetje te wachten. En ik kan me voorstellen dat de Duitse vrouw heel blij is dat ze het vaste land op is geholpen.
Marjoke (7-11-2021 om 23:16)
Echt ontzettend dom! Van mij mogen alle kosten op deze mevrouw worden verhaald.
Cookie-instellingen beheren