Weerbericht:
Bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Heb je info over rellen, meld die dan'

Toegevoegd: 26-11-2021, 22.22 uur
Politie: 'Heb je info over rellen, meld die dan'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Heb je informatie over op handen zijnde ongeregeldheden, meld dit dan bij de politie, desnoods anoniem. Die boodschap heeft de Zeeuwse politie vrijdagavond verspreid via social media.


"We willen graag rellen voorkomen. Dat lukt ons als we informatie krijgen. Maar misschien wil je niet met ons praten, praat dan wel met Meld Misdaad Anoniem (M.). Wij krijgen dan jouw informatie, geheel anoniem, en kunnen dan misschien wel erger voorkomen", zo schrijft de politie op Twitter.

De afgelopen weken was het op meerdere plaatsen in het land onrustig, mede ingegeven door de aanscherpingen van de coronamaatregelen. In Zeeland bleef het voor zover bekend rustig maar in bijvoorbeeld Roosendaal ontstonden vorig weekend wel ongeregeldheden. In Roosendaal werden 15 personen aangehouden. Voor de rellen in de nacht van 19 op 20 november in Rotterdam, waarbij de politie zich genoodzaakt zag om het vuurwapen te gebruiken, werden al zeker 49 personen opgepakt. Ook voor opruiing via sociale media werden de afgelopen tijd diverse arrestaties verricht.

Naar aanleiding van de rellen vorig weekeinde riep Nationaal Commandant (NC) Max Daniel van de politie op om demonstraties rustig te laten verlopen. "Het is een grondrecht om te demonstreren. Je mag in Nederland altijd je ongenoegen kenbaar maken. Maar daar zijn wel spelregels aan verbonden. Geweld gebruiken is uit den boze. Als je net als wij het grondrecht op demonstreren ontzettend belangrijk vindt, houd je dan ook aan de regels", aldus Daniel.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick roll (28-11-2021 om 16:50)
De politie is er niet meer voor de normale medemens, maar voor het totalitaire gedrag van de overheid. Daar staan ze voor. Befehl ist befehl vibes krijg ik van ze. Omdat de overheid zelf al decennia lang op de zorg aan het bezuinigen is. Geen wonder dat er dan een tekort komt, en dat is zeker geen excuus om dan maar draconische wetten erdoorheen te douwen door middel van angstzaaien. Trouwens, dezelfde overheid was pro-rioting toen het maandenlang in de VS gebeurde, ik weet nog hoe anti-Trump ze waren dat hij 'vreedzame demonstraties' zou onderdrukken. Maar nu doen ze het zelf en dan is het wel ok? Sorry, maar nu doe ik principieel niet meer mee. Ik help ze nog geen seconde.
@Max Daniel (28-11-2021 om 10:47)
@Max Daniel Spijker op zijn kop! Grondrechten..... Beste overheid, blijf met je POTEN van mijn lichaam af, ik bepaal zelf wel of ik die VaccinNazi wens ja of de nee! Dat zijn de Grondrechten van ieder mens! Grondrechten die keihard worden geschonden door Mark en Hugo en consorten. Ik vertrouw die prik niet en vele met mij ook niet, ik neem hem dus niet, klaar en einde discussie. Ik ben tegen geweld, maar niemand dus ook geen overheid gaat voor mij bepalen wat te doen mbt mijn lichaam, zonodig bescherm ik mijn dierbaren en mezelf met geweld tegen de overheid! Verder mag dat reltuig gewoon keihard gestraft worden, die demonstreren niet maar genieten van rotzooi trappen en ellende veroorzaken.
WeetAllesBeter (28-11-2021 om 09:46)
Of de politie keert zich zelf eens tegen de overheid en hun wanbeleid. Deze onzin gaat ons leven zo zwaar veranderen... einde vrijheid dendert op ons af en niemand wil het zien.
Sws (27-11-2021 om 16:43)
https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Cookie-instellingen beheren