Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie na vondst illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 07-12-2021, 23.33 uur - Update: 07-12-2021, 23.50 uur
Het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen.
Het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft bij de controle van een voertuig een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk ontdekt. Hierna is een huiszoeking gedaan. Eén persoon is opgepakt.


Het vuurwerk betrof zogeheten Cobra's en werd aangetroffen toen op de Vlissingse Boulevard een auto werd onderworpen aan een controle. Cobra's zijn verboden in Nederland. Gezien de hoeveelheid die werd aangetroffen en andere feiten en omstandigheden wordt de verdachte verdacht van het handelen in dit vuurwerk, zo laat de politie weten. Om deze reden is de persoon in kwestie aangehouden. Verschillende goederen zijn in beslag genomen en de woning van de verdachte is door de politie doorzocht.

De politie benadrukt dat het bezitten, vervaardigen of het binnen de landsgrenzen van Nederland brengen van illegaal vuurwerk een misdrijf is waar een gevangenisstraf voor opgelegd kan worden. "Daarnaast is het uitermate gevaarlijk om in het bezit te zijn van dit vuurwerk", zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goku (9-12-2021 om 00:05)
Dit is echt veel te gevaarlijk. Als het per ongeluk af was gegaan was de heel de boulevard weggevaagd
bram goeree (8-12-2021 om 21:23)
en wat gaat de straf zijn ? met de huidige straffen gaat dit gewoon door .pak die gasten nu eens goed aan .b.v. vast tot na de jaarwisseling .misschien dat dit wel afschrikt
Lgt. (8-12-2021 om 13:10)
Prima actie van de Politie. Er moet nog véél meer gecontroleerd worden, dit is zeer gevaarlijk spul en kan zware verwondingen opleveren. Nu niet meer afdoen met een boete en waarschuwing. Deze goederen zijn criminele goederen en als zodanig bestraffen.
zeeuw (8-12-2021 om 12:25)
ik hoop dat degene die het afsteken hun ogen of handen verspelen
Michelle (8-12-2021 om 09:33)
Chapeau voor de politie! weer een klein stukje veiliger!
Cookie-instellingen beheren