Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder bestelbus vrijgesproken in zaak dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 08-12-2021, 17.26 uur - Update: 08-12-2021, 17.42 uur
Bestuurder bestelbus vrijgesproken in zaak dodelijk ongeluk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de Rotterdammer J. B. (28) na een eis van een rijontzegging van twaalf maanden en de maximale taakstraf voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop daarvan vrijgesproken. B. reed medio september 2019 van zijn werk in Sint-Annaland naar huis toen het ongeluk gebeurde.


De 28-jarige B. reed twee jaar terug over de Oude Zeedijk toen hij bij een boerderij het bestelbusje waarin hij reed wilde keren. Nog geen seconde later volgde er een enorme klap en was er een motorrijder vol tegen het busje gereden. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Stad aan het Haringvliet overleed ter plaatse.

De officier van justitie eiste een rijontzegging van twaalf maanden en de maximale taakstraf voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. De rechter oordeelde echter anders, zo merkte de rechter op dat het keren niet de oorzaak aangezien de bestelbus stilstond. Daarnaast oordeelde de rechtbank dat een enkele fout niet genoeg is om tot een veroordeling te komen. Daarom werd de bestuurder vrijgesproken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (9-12-2021 om 18:00)
Wat een waardeloze rechtspraak hebben wij toch in Zeeland west Brabant. Je bent veel beter af als verdachte dan als slachtoffer. Deze rechters op non-actief zetten. Totaal ongeschikt voor hun werk. Staan geheel buiten de maatschappij.
Piet (8-12-2021 om 22:28)
Ongelofelijk weer he welkom in Nederland waar alles kan en mag! Je had beter uit je doppen moeten kijken ! Altijd frustratie bij mannetjes die net uit hun werk komen met die busjes
Cookie-instellingen beheren