Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 94 km

Man die UZI liet zien aan vriend krijgt celstraf

Toegevoegd: 20-01-2022, 17.58 uur
Man die UZI liet zien aan vriend krijgt celstraf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De 47-jarige B. R. uit Zierikzee is donderdag conform de eis  voor wapenbezit door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot één jaar cel plus vijf maanden voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis van de officier van justitie.


Vorig jaar, 26 september, was B. bij een vriend en werd gepraat over een UZI. En B. had zo'n pistoolmitrailleur. De vriend wilde dat wapen wel eens zien en gewapend met zijn 'hebbeding' kwam hij terug bij de vriend. Kort daarna stonden er agenten voor de deur en voordat R. er erg in had wat er gebeurde, zaten de boeien om zijn polsen.

De officier van justitie eiste twee weken terug een jaar cel plus vijf maanden voorwaardelijk tegen B. De rechtbank gaat mee met die eis en vonnist nu dezelfde straf voor de 47-jarige man uit Zierikzee.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (21-1-2022 om 09:51)
Goedzo knap gehandeld. Dit zou ook geen vriend van mij zijn. En fijn dat de politie er ook snel bij was.
Cookie-instellingen beheren