Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Van Merrienboer: 'NL nog verder open door booster'

Toegevoegd: 25-01-2022, 20.04 uur
Van Merrienboer: 'NL nog verder open door booster'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Erik van Merrienboer, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept alle Zeeuwen op een boosterprik te halen. Dit naar aanleiding van de vanavond aangekondigde coronaversoepelingen. “De booster draagt er aan bij dat Nederland straks nog verder open kan”, aldus Van Merrienboer.


De VRZ-voorzitter geeft in een reactie aan dat de Zeeuwse burgemeesters al hoopten dat het kabinet zou gaan versoepelen. “Voor heel veel mensen is dat een flinke stap in de goede richting. Met name voor de horeca en cultuursector geeft dit na een lange tijd weer meer ruimte. We zijn blij dat het kabinet tegemoetkomt aan de nadrukkelijke wensen om meer mogelijk te maken.”

Van Merrienboer vindt de keuze voor opening tot 22.00 uur begrijpelijk, net als de voorwaarden die blijven gelden. “Hoe teleurstellend dit ook is voor sommige branches. Maar er is sprake van een wankel evenwicht door het hoge aantal besmettingen. We moeten ons daarom heel strikt aan de basisregels blijven houden. Ondernemers laten zien dat ze hierin verantwoordelijkheid nemen. Zo kunnen we er samen met ondernemers en inwoners voor zorgen dat Nederland stap voor stap verder veilig open kan.”

Volgens de VRZ-voorzitter is het belangrijk dat de nadruk niet te veel op controle en handhaving komt te liggen, zoals nu nog vaak gebeurt. “Dit probleem werd ook benoemd in de brief van de burgemeesters Depla (gemeente Breda) en Halsema (gemeente Amsterdam) van vorige week. Deze brief is een pleidooi om de landelijke corona-aanpak te herzien. Met logische en voorspelbare regels en vooral een langetermijnperspectief. Deze oproep wordt door alle Zeeuwse burgemeesters ondersteund”, aldus Van Merrienboer.

De VRZ-voorzitter roept op de komende periode nog wel voorzichtig te blijven. “We zien de besmettingscijfers enorm oplopen en de ontwikkelingen in de landen om ons heen wijzen erop dat de druk op de zorg weer zal toenemen. Ook omdat veel zorgpersoneel corona heeft of in quarantaine zit. We weten dat de druk op de zorg aanzienlijk beperkt wordt door de boosterprik. Dus ik roep opnieuw de Zeeuwen op een boosterprik te halen. De booster draagt er aan bij dat Nederland straks nog verder open kan. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we steeds meer kunnen doen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WeetAllesBeter (26-1-2022 om 23:19)
Rob kijkt vooral propaganda en begrijpt niet dat een miljarden jaren oud immuunsysteem veel beter is dan een vaccin. Succes Rob met je prikjes. Ik denk gewoon zelf na.
Piet (26-1-2022 om 22:00)
De eerste prik hielp niet tegen griep, de tweede ook niet en een derde van hetzelfde gif werkt ook niet. Het is puur te doen om algehele controle, er is geen versoepeling, alleen nog verder in de QR-heerschappij, masker, spuit en code in cafe en restaurant, en dat noemen ze versoepeling? De horeca komt er niet bovenop op deze manier, beter sluiten ze alles voor Dhr. Schwab het doet. In de zorg is nog personeelsgebrek, die zitten van ellende thuis, een normaal mens wordt het leven onmogelijk gemaakt.
Truus (26-1-2022 om 21:34)
De echte wappies haal je toch nooit over...
Drica (26-1-2022 om 12:03)
@Rob uut Zeeland: Ik vraag me af waar U de machtiging heeft gehaald om recht van spreken te hebben. Heeft U inzicht in wie wel of niet gevaccineerd is in de ziekenhuizen? Wist U dat ook gevaccineerden ziek kunnen worden en in het ziekenhuis en op de ic kunnen belanden? Ik hecht voorlopig geen grote waarde aan de cijfers van het RIVM want die hebben achterstandproblemen zowel van teststuitslagen testaantallen en onlangs een achterstand van 2 maanden vwb overlijdens Let op jezelf en je omgeving en laat anderen in hun waarde.
Rob uut Zeeland (26-1-2022 om 09:22)
Beste Jan, hoe is het toch mogelijk dat mensen als uzelf maar blijven ontkennen dat u geen enkele verantwoording treft. Ervanuitgaande dat u geen enkel vaccin genomen heeft, heeft u feitelijk dan ook geen recht van spreken. U draagt namelijk niets bij aan het oplossen van dit wereldwijde probleem. We zijn het eens dat Omikron vele malen minder is, in de landen om ons heen zien we echter wel forse druk op de zorg door de grote aantallen. En ja, met name de ongevaccineerden zorgen voor de hoge druk, niet de rest.
Hendrik Schuurman (26-1-2022 om 06:40)
Erik van Merrienboer.Geen Zeeuw. Wat een praatpop is deze man. Geen eigen mening,alleen napraten wat Rutte WEF wil. Het gaat over QR paspoort en troep in je lichaam.
Cookie-instellingen beheren