Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Van Merrienboer: 'NL nog verder open door booster'

Toegevoegd: 25-01-2022, 20.04 uur
Van Merrienboer: 'NL nog verder open door booster'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Erik van Merrienboer, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept alle Zeeuwen op een boosterprik te halen. Dit naar aanleiding van de vanavond aangekondigde coronaversoepelingen. “De booster draagt er aan bij dat Nederland straks nog verder open kan”, aldus Van Merrienboer.


De VRZ-voorzitter geeft in een reactie aan dat de Zeeuwse burgemeesters al hoopten dat het kabinet zou gaan versoepelen. “Voor heel veel mensen is dat een flinke stap in de goede richting. Met name voor de horeca en cultuursector geeft dit na een lange tijd weer meer ruimte. We zijn blij dat het kabinet tegemoetkomt aan de nadrukkelijke wensen om meer mogelijk te maken.”

Van Merrienboer vindt de keuze voor opening tot 22.00 uur begrijpelijk, net als de voorwaarden die blijven gelden. “Hoe teleurstellend dit ook is voor sommige branches. Maar er is sprake van een wankel evenwicht door het hoge aantal besmettingen. We moeten ons daarom heel strikt aan de basisregels blijven houden. Ondernemers laten zien dat ze hierin verantwoordelijkheid nemen. Zo kunnen we er samen met ondernemers en inwoners voor zorgen dat Nederland stap voor stap verder veilig open kan.”

Volgens de VRZ-voorzitter is het belangrijk dat de nadruk niet te veel op controle en handhaving komt te liggen, zoals nu nog vaak gebeurt. “Dit probleem werd ook benoemd in de brief van de burgemeesters Depla (gemeente Breda) en Halsema (gemeente Amsterdam) van vorige week. Deze brief is een pleidooi om de landelijke corona-aanpak te herzien. Met logische en voorspelbare regels en vooral een langetermijnperspectief. Deze oproep wordt door alle Zeeuwse burgemeesters ondersteund”, aldus Van Merrienboer.

De VRZ-voorzitter roept op de komende periode nog wel voorzichtig te blijven. “We zien de besmettingscijfers enorm oplopen en de ontwikkelingen in de landen om ons heen wijzen erop dat de druk op de zorg weer zal toenemen. Ook omdat veel zorgpersoneel corona heeft of in quarantaine zit. We weten dat de druk op de zorg aanzienlijk beperkt wordt door de boosterprik. Dus ik roep opnieuw de Zeeuwen op een boosterprik te halen. De booster draagt er aan bij dat Nederland straks nog verder open kan. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we steeds meer kunnen doen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (26-1-2022 om 02:00)
Die man lult met alle winden mee, nog niet 1 keer zijn eigen mening gehoord, een echte brabander
Drica (25-1-2022 om 23:46)
Maar Beste Erik. wat moet je met een booster als je nooit in de kroeg, het theater of het restaurant komt? Gewoon gezond leven en de regels volgen.
WeetAllesBeter (25-1-2022 om 23:27)
Booster... alleen de naam maakt het al niet meer geloofwaardig. Ik moet m'n 1e prik nog krijgen. Vergeet het maar!
Jan (25-1-2022 om 20:56)
Man Man Man. Wat onzin met je booster. Het is de omicron variant die de gevaarlijker delta doet verdrijven.
Cookie-instellingen beheren