Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
96 files van totaal 361 km

Vrijspraak voor betrokkene dodelijk ongeval Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 30-03-2022, 17.08 uur
Bij het ongeluk kwam een vrouw om het leven.
Bij het ongeluk kwam een vrouw om het leven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de  28-jarige P. M. uit Zelzate vrijgesproken van het dodelijk ongeval dat hij op 5 juni 2020 in de Westerscheldetunnel zou hebben veroorzaakt. Tegen M. was een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van twaalf maanden geëist.


Volgens de rechtbank zijn er nog te veel vragen onbeantwoord gebleven om tot een gefundeerd oordeel te kunnen komen. Vast staat dat het latere slachtoffer, een toen 59-jarige vrouw uit Sluiskil, zeer langzaam door de tunnel reed, dat M. bij het passeren de linker achterkant van haar auto raakte en dat de auto die achter hem reed vol op de auto van de vrouw knalde.

Ook had de vrouw eerder een beroerte gehad. Wat dan precies de oorzaak van haar overlijden is geweest kon dus niet met enige stelligheid worden vastgesteld, ook niet omdat er geen sectie was verricht. Omdat de rechter geen antwoorden kreeg op onder meer deze vragen, besloot die de verdachte vrij te spreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (31-3-2022 om 10:00)
Meriwn ONZIN Er gebeuren in het (verkeers)leven nu eenmaal dingen die tot iemands dood kunnen leiden. Dat betelent niet dat een betrokkene ook per definitie schuldig is en daarvoor hebben we in Nederland rechtspraak.
Martin de Neef (31-3-2022 om 08:44)
@Albert: je mag ook niet zó langzaam rijden dat het gevaar of hinder kan veroorzaken voor anderen zoals de vrouw deed (omdat ze onwel werd?). Door bijvoorbeeld een beroerte is niet alles met regeltjes dicht te timmeren. Wat mij betreft was dit een zeer vervelende samenloop van omstandigheden waar geen schuldige voor is aan te wijzen.
merien (30-3-2022 om 22:59)
bij de rechter is een mensenleven niets waar
Albert (30-3-2022 om 22:24)
@Joris Artikel 19 RVV De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.
Kees (30-3-2022 om 19:28)
Gezien alle omstandigheden een volledig terechte uitspraak. Maar wel treurig voor de nabestaanden dat het OM het zo slecht heeft afgehandeld.
Joris (30-3-2022 om 18:36)
Jammer dat er toch altijd een rechtszaak van gemaakt wordt als er een ongeval plaats vind waarbij niemand echt duidelijk grof in de fout is gegaan. Nu in de tunnel, onlangs in de polder bij Yerseke waar een vrachtwagen een fietsster raakte. Het lijkt wel of het OM niet genoeg zaken heeft om de dagen van het personeel te vullen. Een ongeluk kan door omstandigheden gebeuren zonder dat er sprake is van een schuldig persoon. Beter selecteren welke zaken wel voor de rechter brengen zoals brokken maken door te hoge snelheid, drugs- en/of alcoholgebruik en niet-handsfree telefoongebruik.
Cookie-instellingen beheren